Το χρονικό της επίθεσης στο βρετανικό Κοινοβούλιο – Διάγγελμα Μέι (εικόνες – video)

Τουλάχιστον 4 νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες μετά από την επίθεση έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην γέφυρα του Westminster. Το όχημα συνέχισε την πορεία του και προσέκρουσε στον περίβολο του Κοινοβουλίου, ο δράστης στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν αστυνομικό Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη Οι εγκλωβισμένοι βουλευτές βγήκαν από το ΚοινοβούλιοΤρεις 15χρονοι μαθητές από τη Γαλλία ανάμεσα στους τραυματίες Δύο
Ρουμάνοι πολίτες τραυματίστηκαν Τι λέει η ελληνική πρεσβείαΤι δήλωσαν οι ξένοι ηγέτεςΗ συμπαράσταση του ελληνικού πολιτικού κόσμου

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο δράστης, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης που σημειώθηκε στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Westminster και στο περίβολο του Κοινοβουλίου.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι ένας άνδρας έριξε ένα αυτοκίνητο μάρκας Ηyundai και τύπου 4χ4 πάνω σε πεζούς στην γέφυρα Westminster. Στη συνέχεια, ο δράστης προχώρησε μέσα στην περίμετρο του Κοινοβουλίου και τραυμάτισε θανάσιμα έναν αστυνομικό.

Ένα ελικόπτερο των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προσγειώθηκε μπροστά στο κοινοβούλιο λίγη ώρα αργότερα.

«Άκουσα καθαρά πυροβολισμούς. Είδα να πέφτει κάποιος ντυμένος στα μαύρα. Νομίζω ήταν αστυνομικός», είπε υπάλληλος της Βουλής των Κοινοτήτων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ποιος είναι ο δράστης

Ο Αμπού Ιζαντίν, ταυτοποιήθηκε αρχικά ως ο δράστης της επίθεσης, από τα βρετανικά Μέσα, ωστόσο σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του, βρίσκεται στην φυλακή και δεν θα μπορούσε να διαπράξει την επίθεση.

Εκκενώνεται το Κοινοβούλιο

Απομακρύνονται οι βουλευτές που παρέμεναν εγκλωβισμένοι για λόγους ασφαλείας στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Γάλλοι μαθητές ηλικίας 15-16 ετών

Τρεις Γάλλοι μαθητές τραυματίστηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Πρόκειται για τρεις μαθητές ηλικίας 15-16 ετών από το Λύκειο Κονκαρνό της Βρετάνης, στη δυτική Γαλλία, σύμφωνα με μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Le Telegramme. Τα παιδιά παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο ενώ περπατούσαν στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαίωσε ότι οι τραυματίες είναι τρεις μαθητές λυκείου.

Μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή αλλά σοβαρά τραυματισμένη από τον Τάμεση

Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τον Τάμεση ανακοίνωσε η υπηρεσία λιμένων του Λονδίνου, προσθέτοντας πως της προσφέρονται φροντίδες για σοβαρά τραύματα.

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στον ποταμό αφού πρώτα χτυπήθηκε από το όχημα του δράστη.

Μέι: Αρρωστημένη η επίθεση – Δεν ήταν τυχαία η τοποθεσία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων ή αλλιώς συνεδρίαση της COBR που έγινε απόψε στο γραφείο της Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ, προέβη σε διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό.

Η Μέι χαρακτήρισε την επίθεση «αρρωστημένη και εξαχρειωμένη», ενώ πρόσθεσε πως «η τοποθεσία αυτής της επίθεσης δεν ήταν τυχαία».

«Οι σκέψεις της πρωθυπουργού και της κυβέρνησης βρίσκονται στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε αυτό το φρικιαστικό συμβάν, καθώς και στις οικογένειές τους», ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Άμπερ Ραντ, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, ανέφερε σε μια σύντομη δήλωσή της που μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι «η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών» της χώρας.

«Ο βρετανικός λαός θα επιδείξει ενότητα και θα συνεργαστεί για να ηττηθούν αυτοί που θέλουν να πλήξουν τις κοινές αξίες μας: τις αξίες της δημοκρατίας, της ανοχής και του κράτους δικαίου».

Τι δήλωσαν οι ξένοι και Έλληνες πολιτικοί για το τρομοκρατικό χτύπημα

Οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας ξεκίνησαν να κάνουν δηλώσεις εκφράζοντας κατά κύριο λόγο τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση.

Ντόναλντ Τραμπ, Μαρκ Ρούτε, Μαρκ Ρούτε, Ντόναλντ Τούσκ, Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και η Άγγελα Μέρκελ εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον βρετανικό λαό.

Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν και πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας.

Τι λέει η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν και Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη στο Λονδίνο.

Ο ήρωας της ημέρας

Ο υπουργός Εξωτερικών Tobias Ellwood εμφανίζεται με ματωμένο μέτωπο σε φωτογραφία ενός φοιτητή αυτόπτη μάρτυρα. Ο υπουργός έχει αίματα καθώς παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε έναν τραυματία.

Σοκαριστικές φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας με αιμόφυρτους τραυματίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα είναι η επέτειος ενός χρόνου από το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

A car on Westminster Bridge has just mowed down at least 5 people. pic.twitter.com/tdCR9I0NgJ

— Radosław Sikorski (@sikorskiradek) 22 Μαρτίου 2017

Woman Killed in the Attack in the Uk Parliament building#UK #police #Westminster #Parliament #London #PrayForLondon pic.twitter.com/XzqphJYiCo

— Breaking News Alerts (@salmanzit) 22 Μαρτίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα