Το 2020 ανοίγει το θεματικό πάρκο του Μέσι στην Κίνα (εικόνες – video)

Τον Ιούνιο δημοσιοποιήθηκε η συμφωνία για τη δημιουργία του Messi Experience Park (MEP), ενός θεματικού πάρκου, με σημείο αναφοράς τον διάσημο αργεντινό επιθετικό της Μπαρτσελόνα, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τον όμιλο Phoenix (όμιλο μέσων ενημέρωσης με κάλυψη σε 180 χώρες και περιοχές), τον κύριο επενδυτή και το Grupo Mediapro, που θα κατασκευάσει το έργο.

Πρόκειται για ένα πάρκο με 20 αξιοθέατα που θα ανοίξει τις πύλες του το 2020. Με μια τεράστια

έκταση 46.000 τμ εσωτερικών χώρων, 12.000 τμ διαμορφωμένων χώρων παιχνιδιού και 25.000 τμ δημόσιων χώρων.

«Θα είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο ποδόσφαιρο», εξήγησε στην επίσημη παρουσίαση ο Νταβίντ Χιράου, υπεύθυνος για τις εκθέσεις του Mediapro. Ένα σχέδιο στο οποίο θα επενδυθούν 170 εκ. ευρώ, ανοίγοντας για πρώτη φορά στην κινεζική πόλη Νανίνγκ, ενώ ήδη υπάρχει ο φιλόδοξος στόχος να γίνει μια αλυσίδα πάρκων σε διεθνές επίπεδο.

96063150

Η τεχνολογία θα διαδραματίσει καίριο ρόλο σε αυτό πάρκο, αφού οι επισκέπτες θα μπορέσουν να συνδυάσουν αξιοθέατα τέχνης με χώρους για την πρακτική του ποδοσφαίρου.

«Ο συνεργάτης μας έχει την αποκλειστικότητα να κάνει αυτό το έργο στην Κίνα. Προσπαθούμε να έχουμε και άλλες εμπειρίες του Messi Experience Park σε άλλες πόλεις. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέα», εξήγησε.

«Η Κίνα επιλέχθηκε, παρατηρώντας την θεαματική αύξηση στο ποδόσφαιρο, ενώ η Νανίνγκ θεωρείται «πρωτεύουσα» ποδοσφαίρου στη χώρα. Πρόκειται για ένα έργο πολύ μεγάλο. Είναι περίπου 80.000 τετραγωνικά μέτρα. Θα συνδεθεί με τη Σαγκάη και αναμένονται 4-5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο», πρόσθεσε ο Χιράου.

«Ο Μάικλ Τζόρνταν, που έχει ήδη αποσυρθεί, είναι η πιο μεγάλη αθλητική εμπορική αξία στην Κίνα. Αυτό που γίνεται είναι ένα αφιέρωμα στο ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή τον Μέσι. Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει με τον Λιονέλ, ευτυχώς. Στην πραγματικότητα, ούτε ο Πελέ, ούτε ο Κρόιφ, ούτε ο Μαραντόνα τερμάτισαν την επιρροή τους όταν αποχώρησαν από την ποδοσφαιρική σκηνή».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα