Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ από τους συνταξιούχους (εικόνες)

Κλειστή η Πανεπιστημίου από το ύψος της ΣίναΣτο ΣτΕ θα συζητηθούν 23 υποθέσεις κατά του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016

Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου θα συζητηθεί ο ασφαλιστικός νόμος, πραγματοποιούν από τις 9 το πρωί οι συνταξιούχοι.

Οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ακριβώς έξω από το κτίριο του ΣτΕ, ενώ στο σημείο υπάρχουν και αστυνομικές δυνάμεις.

Η Πανεπιστημίου έχει κλείσει από το ύψος της Σίνα.

Τι θα συζητηθεί στο ΣτΕ

Αναλυτικότερα, στη μείζονα σύνθεση

της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου, έπειτα από αναβολή, αναμένεται να συζητηθούν σήμερα 23 υποθέσεις κατά του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 με τον οποίο καθορίστηκε ο νέος τρόπος ασφάλισης (ασφαλιστικό), οι νέες ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών (μπλοκάκι) και ο ΕΦΚΑ.

Αρχικά, οι υποθέσεις αυτές ήταν να συζητηθούν τον περασμένο Ιούνιο αλλά τελικά αναβλήθηκαν για σήμερα.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει, μεταξύ άλλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η ΑΔΕΔΥ, Ενώσεις αποστράτων αξιωματικών, κ.λπ.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί, ως αντίθετος στο Σύνταγμα, στην πρώτη Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ και στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016, όσο και οι υπουργικές αποφάσεις: 1) για τον υπολογισμό της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών των απασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών από 1-1-2017, 2) για την προθεσμία καταβολής από 1-1-2017 των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων, ελεύθερων επαγγελματιών κ.λπ., 3) για τον «κανονισμό Οικονομικής Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)», κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > altsantiri
Συγκέντρωση, ΣτΕ,sygkentrosi, ste