Τι σημαίνει να είσαι demisexual;

Αν αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι να βγαίνουν το βράδυ, γνωρίζουν κάποιον και μετά από κάποιες ώρες να καταλήγουν μαζί του στο κρεβάτι χωρίς να ξέρουν σχεδόν τίποτα για εκείνον, πιθανόν να ανήκετε στην κατηγορία των demisexual.

Ο όρος αυτός δεν έχει να κάνει με το σεξ αλλά με τη σεξουαλική συμπεριφορά. Αν κάποιος είναι demisexual σημαίνει πως μπορεί να σχετιστεί ερωτικά με ένα άλλο άτομο μόνο αν το έχει γνωρίσει καλά, γιατί χρειάζεται να αναπτύξει στενό συναισθηματικό δέσιμο για να αισθανθεί και σεξουαλική έλξη.

Όπως αναφέρει ο Indepedent, δεν είναι βέβαιο τι ποσοστό ανθρώπων χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως demisexual, όμως καθώς αυτό το ποσοστό είναι μικρότερο από το ποσοστό των ατόμων που είναι «ασέξουαλ» (1%), υποθέτουμε πως είναι αρκετά μικρό.

Ο όρος αρχικά εμφανίστηκε το 2008 και έκτοτε όλο και περισσότεροι άνθρωποι τον χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τη σεξουαλική τους συμπεριφορά. Κάποιοι από αυτοί μάλιστα πίστευαν ότι είναι πολύ επιλεκτικοί με κάποιον/α υποψήφιο/α σύντροφο πριν ανακαλύψουν τον όρο.

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται μεγαλύτερη έλξη για κάποιον όταν τον γνωρίζουν περισσότερο, όμως αυτό δεν ισχύει ακριβώς για τους demisexuals. Δεν είναι ότι δεν εκτιμούν την εξωτερική εμφάνιση, όμως αυτή δεν παίζει κανένα ρόλο στη σεξουαλική έλξη. Αυτή αναπτύσσεται με τον χρόνο και για εκείνους αξίζει πραγματικά τον κόπο να περιμένουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα