Τη Δευτέρα η ανακοίνωση για την έξοδο στις αγορές

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου πρόκειται να ανακοινωθεί από τον ΟΔΔΗΧ, ότι ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση πενταετούς ομολόγου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας Συντακτών, την προσεχή Δευτέρα θα ανακοινωθεί, ότι ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση πενταετούς ομολόγου, με το ύψος του ποσού που θα αναζητά από τους επενδυτές

η Ελλάδα να παραμένει άγνωστο.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της τηρεί «σιγήν ιχθύος», ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ομόλογο είναι ήδη καλυμμένο και ότι το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει ταυτόχρονα με την ανακοίνωση «εξόδου» ή το αργότερο την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες βρέθηκε για τον λόγο αυτό στο Λονδίνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα ζητήσει μέσω του ομολόγου νέο χρήμα αλλά και αναχρηματοδότηση (roll over) των τίτλων που λήγουν το 2019, το ύψος των οποίων είναι 4 δισ. ευρώ και από αυτά τα 2 δισ. ευρώ βρίσκονται στην εσωτερική αγορά (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία).

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Keywords
Τυχαία Θέματα