Θρίαμβος της Peugeot στο ράλι Ντακάρ (video)

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από το ξέσπασμα στη γραμμή του τερματισμού κάθε ράλι Ντακάρ. Αυτό ήταν το σκηνικό και στον φετινό αγώνα που τελείωσε χθες στην Αργεντινή, αφού ξεκίνησε από την Παραγουάη για να διασχίσει την Βολιβία και να καταλήξει έπειτα από 9.000 χλμ. στο Μουένος Άιρες.

Ο φετινός αγώνας χαρακτηρίστηκε από τα μεγάλα υψόμετρα και τις ακραίες καιρικές συνθήκες σε πρωτοφανή κλίμακα. Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε ως το σκληρότερο Ντακάρ ποτέ που έγινε ποτέ στη Νότια Αμερική.

Η ομάδα

της Peugeot ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην κατηγορία των αυτοκινήτων από την αρχή μέχρι το τέλος. Η γαλλική ομάδα έκανε το 1-2-3 στον τερματισμό, με το Peugeot 3008 DKR και με τρία γαλλικά πληρώματα!

Ο Στεφάν Πετερανσέλ με συνοδηγό τον Ζαν-Πολ Κοτρέ, σημείωσε άθλο κερδίζοντας για 13η φορά σε Ντακάρ, έχοντας 6 νίκες με μοτοσικλέτες και 7 τώρα με αυτοκίνητα!!!

Πίσω του τερμάτισε ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι (όλες με Citroen), Σεμπαστιάν Λεμπ, έχοντας πάντα πλάι του τον Ντανιέλ Ελενά. Ο Γάλλος, δοκιμάζει σε κάθε μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, διότι πέρασε και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, επίσης με τη Citroen. Τρίτοι τερμάτισαν οι Σιρίλ Ντεσπ΄ρε και Νταβίντ Καστερά.

Στην 4η και 5η θέση βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα της Toyota Gazoo Racing.

Στις μοτοσικλέτες κυριάρχησε ο Σαμ Σάντερλαντ με KTM και έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει τον θρυλικό αγώνα.

Δείτε την κατάταξη των πρώτων σε κάθε κατηγορία:

Δείτε το βίντεο των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών από την τελευταία ειδική διαδρομή, στον τερματισμό:


Stage 12 Summary – Car/Bike – (Río Cuarto… από Dakar

Δείτε το βίντεο των τετράτροχων Quad και των φορτηγών από την τελευταία ειδική διαδρομή, στον τερματισμό:

Stage 12 Summary – Quad/Truck – (Río Cuarto… από Dakar

www.driveandtravel.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα