«Θραύσματα του Ευκλείδη»: Ένα βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο του Έσερ (εικόνες – video)

Είναι εύκολο να μαγευτείς από τον κόσμο του ολλανδού γραφίστα, χαράκτη και ζωγράφου Μάουριτς Κορνέλις Έσερ (περισσότερο γνωστού ως M.C. Escher). Είναι εύκολο να χαθείς στον κόσμο του, να εισέλθεις και να μη βρίσκεις λόγο να αναζητήσεις την «έξοδο». Δεν χρειάζεται να είσαι φιλότεχνος γι’ αυτό.

Οι ανατροπές στα έργα του Έσερ, τα «παιχνίδια» του με την ευκλείδεια γεωμετρία απευθύνονται σε βασικές διεργασίες πρόσληψης του κόσμου από το ανθρώπινο μυαλό. Εξ ου και ο Έσερ είναι δημοφιλής και τα έργα του αναγνωρίσιμα και, μ’ έναν περίεργο

τρόπο, οικεία.

Καιρός είναι, τώρα, να δρασκελίσουμε το κατώφλι για να μπούμε στο μυαλό του Έσερ. Φρόντισε ο NuSan ο οποίος εξέλιξε ένα βιντεοπαιχνίδι. Του έδωσε το όνομα «Θραύσματα του Ευκλείδη».

Μπορούμε να εξερευνήσουμε και να λύσουμε σπαζοκεφαλιές μέσα σ’ έναν κόσμο όλο σκάλες, σκάλες που δεν αντιλαμβανόμαστε ποια ανεβαίνει και ποια κατεβαίνει.

Μέσα σ’ ένα ασπρόμαυρο περιβάλλον να χαθούμε σε λαβυρίνθους, ερχόμενοι αντιμέτωποι με εμπόδια-γρίφους. Μια γεωμετρία, στην οποία δεν είναι «εκπαιδευμένος» ο ανθρώπινος νους. Ένα σύμπαν εξω-ανθρώπινο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα