Στυλ και τέχνη: Δημιουργίες που ερμηνεύουν το AIR VaporMax (εικόνες – video)

Το AIR VaporMax της NIKE έκανε την εμφάνισή του -πολλά αναμενόμενη εμφάνιση- στην αγορά.

Ενόψει, όμως, της εμφάνισης, το NIKElab δούλεψε με μια νέα γενιά ντιζάινερς, ώστε να εξερευνήσουν την ιδέα του «περπατάω στον αέρα» μέσω μιας σειράς ενδυμάτων που θα την ερμηνεύουν.

Ήρθε σε επαφή με τον Σταύρο Καρέλη, ιδρυτή του MACHINE-A, ενός κόνσεπτ καταστήματος μόδας (γυναικείας και ανδρικής) στο Σόχο, να επιμεληθεί τη δουλειά πέντε νέων

αναδυόμενων ντιζάινερς: της Βρετανής Wanbing Huang (από το Central Saint Martins), της Ισπανίδας Paula Canovas (επίσης από το Central Saint Martins), της Κινέζας Shize He (από το Parsons στην Ν. Υόρκη), του Ουαλού Liam Rhys Johnson (από το Central Saint Martins) και της Καναδής Azar Rajabi-Asl (από την Domus Academy στο Μιλάνο).

«Η πρώτη ιδέα γεννήθηκε ως ωδή σε όλα τα ιπτάμενα» λέει στο Designboom, η Wanbing Huang. Εξηγεί ότι η διαφανής σόλα την ενέπνευσε να δημιουργήσει ένα ένδυμα που γεννά αρμονία μεταξύ σώματος και περιβάλλοντος.

Η Paula Canovas εμπνεύστηκε ένα ένδυμα με κόμπους, το οποίο αντιδρά στην κίνηση: «Ήθελα να συλλάβω το πώς αλλάζει με την κίνηση το σχήμα και πώς προσαρμόζεται και στο σώμα και στον αέρα».

«Γι’ αυτή την κολεξιόν χρησιμοποίησα πλαστικό υλικό για πακετάρισμα» αφηγήθηκε η Shize He. «Μοιάζει με συμπαγές γλυπτό, αλλά στην πράξη είναι πολύ ελαφρό και εύκαμπτο, επιτρέποντας στο σώμα να κινείται εύκολα μέσα στο ένδυμα».

«Σκέφτηκα το πώς μπορείς να εκφράσεις μέσω του αέρα την ικανότητα να επιπλέεις και την ελαφρότητα. Μου άρεσε η ιδέα να αισθάνεσαι το ένδυμα σαν ένα πυκνό, μαύρο σύννεφο το οποίο στροβιλίζεται γύρω από το σώμα» αναπολεί ο Liam Johnson.

«Η σόλα, ένα εύκαμπτο προϊόν από μία φουσκωτή airbag, ενέπνευσε την έρευνα μου και το υλικό» εξομολογείται η Azar Rajabi. «Η ιδέα του αέρα σε αρμονία με το σώμα, ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και του χώρου. Το να δέσω μαζί αυτά τα δύο ήταν άλλη μία σχεδιαστική λεπτομέρεια που αισθάνθηκα ότι ήταν σημαντική».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα