Θέσεις Νομικών Συμβούλων στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) προκηρύσσει την πλήρωση με επιλογή πέντε (5) θέσεων Νομικών Συμβούλων.

Προσκαλούμε δικηγόρους που διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων των Νομικών Συμβούλων της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 358 του ν. 4412/2016. Αντικείμενο απασχόλησης των ανωτέρω Νομικών Συμβούλων θα είναι:

1) Η δικαστική εκπροσώπηση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών μετά από ανάθεση του Προέδρου

σε Νομικό Σύμβουλο της Υπηρεσίας.

2) Η νομική υποστήριξη των ενεργειών και αποφάσεων της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών με νομικές συμβουλές και γνωμοδοτήσεις.

3) Ο νομικός έλεγχος των διακηρύξεων και σχεδίων συμβάσεων, που συνάπτει η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών για την κάλυψη των αναγκών της.

4) Η υποβολή εισηγήσεων στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών για την προσφυγή στις υπηρεσίες εξωτερικού δικηγόρου, μόνο εφόσον προκύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από τους Νομικούς Συμβούλους που στελεχώνουν τη Νομική Υπηρεσία και κατόπιν έκδοσης επαρκούς αιτιολογημένης απόφασης του Προέδρου της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, να υποβάλλει ή να ταχυδρομήσει, με απόδειξη, αίτηση υποψηφιότητας και τα σχετικά αποδεικτικά δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Λ. Θηβών 196-198, 18233, Άγιος Ιωάννης Ρέντης).

Η αίτηση θα συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά προς απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του υποψηφίου:

1) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία ο υποψήφιος να αναγράφει ότι «δεν έχω καταδικασθεί για καμία αξιόποινη πράξη από τις αναφερόμενες στο 26 του Κώδικα περί Δικηγόρων, δεν είμαι υπόδικος για τα εγκλήματα αυτά, δεν έχω στερηθεί τα πολιτικά μου δικαιώματα και δεν έχω τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση» ή σε αντίθετη περίπτωση ότι «έχω καταδικασθεί για τις εξής αξιόποινες πράξεις: …..κλπ.». Η ανωτέρω δήλωση καλύπτει την υποβολή του αντιγράφου του ποινικού μητρώου του συμμετέχοντος στην προκήρυξη, καθώς το αντίγραφο ποινικού μητρώου έχει καταργηθεί με την αριθ. 9362/5-5-2006 Κ.Υ.Α.

2) Πιστοποιητικό του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά και ότι δεν κατέχει θέση δικηγόρου αμειβόμενη επί παγία αντιμισθία σε άλλο νομικό πρόσωπο του δημόσιου τομέα. Δικηγόροι που κατέχουν έμμισθη θέση δικηγόρου σε άλλο νομικό πρόσωπο του δημόσιου τομέα, μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιοι, αν συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση περί παραιτήσεως τους από τη θέση αυτή, εφόσον επιλεγούν.

3) Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

4) Βιογραφικό σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής δράσης του υποψηφίου, καθώς και τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κλπ.) για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών του προσόντων.

5) Αντίγραφο του βασικού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Νομικής Σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που έχει αναγνωρισθεί για την ισοτιμία του από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

6) Αντίγραφα τίτλων σπουδών ξένων γλωσσών, εφόσον υπάρχουν.

7) Βεβαιώσεις ή υπεύθυνη δήλωση με την οποία βεβαιώνεται η γνώση χρήσης Η/Υ, εφόσον υπάρχει.

Τυχόν πρόσθετα προσόντα που ο υποψήφιος κρίνει απαραίτητα αποδεικνύονται με δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται μαζί με την αίτηση (βεβαιώσεις συμμετοχής σε σεμινάρια και συνέδρια, πιστοποιητικά εμπειρίας κλπ.). Η αίτηση υποψηφιότητας υπέχει θέση υπευθύνου δηλώσεως του ν. 1599/1986 (Α’ 75), όπως ισχύει, η δε ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αν δεν προσκομισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο υποψήφιος τίθεται εκτός διαδικασίας και η αίτησή του απορρίπτεται. Αντικατάσταση της αίτησης, διόρθωση ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Δείτε την προκήρυξη εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα