Τα πηγαδάκια, τα απρόοπτα και τα γέλια στο δείπνο στο Προεδρικό μέγαρο

Πανηγυρικά και… ενωτικά έκλεισε η πρώτη μέρα της επίσκεψης του γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά της συζύγου του, Μπριζίτ, ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στο δείπνο που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έδωσαν το παρών πολλά μέλη της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, με τον οικοδεσπότη, Προκόπη Παυλόπουλο, να κάνει και τις απαραίτητες… χωροταξικές αλλαγές.

Η Μπριζίτ Μακρόν αρχικά τοποθετήθηκε ανάμεσα στη Σίσσυ Παυλοπούλου και τον Πρόεδρο

της Δημοκρατίας με τις δύο κυρίες να είναι δίπλα – δίπλα, ανάμεσα στον Προκόπη Παυλόπουλο και στον Αλέξη Τσίπρα. Ο δε Εμανουέλ Μακρόν τοποθετήθηκε ανάμεσα στον έλληνα ομόλογό του και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.

Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας, ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέλαβε να αποκαταστήσει την εθιμοτυπία του πρωτοκόλλου. Έτσι, πήρε τον γάλλο Πρόεδρο και τον έβαλε δεξιά του και την πρώτη Κυρία της Γαλλίας στα αριστερά του και δίπλα στην Μπέτυ Μπαζιάνα.

Από κει και πέρα, τα πηγαδάκια ανάμεσα σε μέλη της κυβέρνησης, η συνομιλία Τσίπρα – Μητσοτάκη, αλλά και το «τρελό δίδυμο» Τάσου Κουράκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ήταν από τα highlight της βραδιάς, που κύλησε πολύ ευχάριστα και με πολλά χαμόγελα.

Keywords
Τυχαία Θέματα