Συρία: Δεν θα παρευρεθούν οι αντάρτες στην Αστάνα, διαμηνύει στέλεχός τους

Ένα στέλεχος των ανταρτών στη Συρία δήλωσε πως δεν θα πάρουν μέρος στις συνομιλίες στο Καζακστάν αυτή την εβδομάδα, οι οποίες οργανώνονται με την υποστήριξη της Ρωσίας, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι απέτυχε να πείσει την κυβέρνηση στη Δαμασκό να εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός ή να προχωρήσει σε χειρονομίες καλής θέσης όπως μια απελευθέρωση κρατουμένων.

Η κυβέρνηση του Καζακστάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι προσκάλεσε τη συριακή κυβέρνηση και αντιπροσωπείες οργανώσεων ανταρτών σε μια σύνοδο που θα διεξαχθεί την 15η και τη 16η Φεβρουαρίου. Τα δύο μέρη

παρέστησαν σε παρόμοιες, εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στην Αστάνα τον περασμένο μήνα.

Ο Μοχάμαντ αλ Άμπουντ, ανώτερο στέλεχος των ανταρτών, δήλωσε ότι δεν θα πάει αντιπροσωπεία τους στην Αστάνα. «Υπήρξαν παραβιάσεις της εκεχειρίας και οι Ρώσοι δεν εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους να σταματήσουν αυτές τις παραβιάσεις», επισήμανε ο αλ Άμπουντ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος των ανταρτών, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι ενδέχεται να πάνε στην Αστάνα μερικοί εκπρόσωποι των ανταρτών, αλλά μόνο εάν υπάρξει πρόοδος μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. «Δεν πάει (ολόκληρη) η αντιπροσωπεία», διευκρίνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα