«Σύννεφα» πάνω από τη μεγάλη συνάντηση – «Τελεσίγραφο» του Κιμ, αποχωρεί νωρίτερα ο Τραμπ

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στην πολυαναμενόμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), με τους δύο ηγέτες να επιχειρούν να «σπάσουν τον πάγο» δεκαετιών.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο τετ-α-τετ, εμφανίστηκαν «σύννεφα» μεταξύ των δύο πλευρών. Από την πλευρά του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας όρισε προθεσμία για αύριο, για την ολοκλήρωση της Συνόδου της Σιγκαπούρης, προκαλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,

να μεταφέρει για την Τρίτη την αναχώρησή του αντί της Τετάρτης, όπως ήταν προγραμματισμένο, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

Επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους, με γνώση στον προγραμματισμό του ταξιδιού του μεγιστάνα προέδρου, το Bloomberg αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν διατεθειμένος να παραμείνει περισσότερο εφόσον οι διαπραγματεύσεις σημείωναν πρόοδο. Ωστόσο αφού ο Κιμ όρισε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναχώρησή του, έτσι έκανε κι ο αμερικανός πρόεδρος.

Τι θα προσφέρει ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα προσφέρει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας άνευ προηγουμένου εγγυήσεις ασφαλείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Ωστόσο, απέφυγε να αναφέρει συγκεκριμένα για τις εγγυήσεις, ξεκαθάρισε ότι θα πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα από μια συμφωνία του 2005, όταν η Ουάσινγκτον είχε υποσχεθεί να μην επιτεθεί στη Βόρεια Κορέα με πυρηνικά ή συμβατικά όπλα.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ’ιδίαν συνάντηση στις 4 το πρωί (9 π.μ. τοπική ώρα) με διερμηνείς, χωρίς συμβούλους. Μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση θα πλαισιωθούν από τα επιτελεία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα