Συνεχίζονται οι έρευνες για τους οργανωτές της «εξόδου» από την Ειδομένη

Κοντά σ' αυτούς που οργάνωσαν τη μετακίνηση των προσφύγων από την Ειδομένη σε άλλο σημείο της συνοριογραμμής με τα Σκόπια, με τα γνωστά επακόλουθα, βρίσκονται οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ακτιβιστές που τάσσονται υπέρ των ανοικτών συνόρων.

Στον απόηχο του εγγράφου που κυκλοφόρησε σε λίγα αντίτυπα και ξεσήκωσε το καραβάνι προς το χωριό Χαμηλό για το πέρασμα προς τα Σκόπια, οι έρευνες των Ελληνικών αρχών

φαίνεται ότι καταλήγουν σε πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, τα πρόσωπα αυτά μετακινήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ειδομένη και κινούνται σ’ ένα ιδεολογικό πλαίσιο «ανοιχτών συνόρων».

Και ενώ η κατάσταση στην Ειδομένη χειροτερεύει μέρα με τη μέρα σε πολλά επίπεδα, η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα προς τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν δίπλα στον φράχτη που σήκωσε η FYROM, να συνεργαστούν με τις Ελληνικές αρχές ώστε να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας.

Στην Ειδομένη παραμένουν δεκάδες ΜΚΟ να προσφέρουν ότι είναι εφικτό, ενώ πρόσφυγες που επεστράφησαν από τη FYROM κάνουν λόγο για βάναυση συμπεριφορά της αστυνομίας και του Στρατού.

Πρόσφυγες που επέστρεψαν στην Ειδομένη, χαρακτήρισαν ως «πραγματικό μαρτύριο» το διάστημα της σύλληψής τους από τις αρχές της γειτονικής χώρας έως και την απελευθέρωσή τους.

Πηγή: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα