Θρήνος στη Δ. Αττική: Καταστράφηκαν 441 σπίτια – Έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους (video)

Βρέθηκαν δύο σοροί στον κόλπο της Ελευσίνας και μία σορός εντοπίσθηκε στη ΜάνδραΣυνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους ακόμη και τη νύχταΣτις 770 οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχέςΣτα μέσα της εβδομάδας τα αποτελέσματα για την καταλληλότητα του νερού

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στη Δυτική Αττική καθώς οι νεκροί από την κακοκαιρία έφτασαν πλέον τους 19 ενώ τρία άτομα συνεχίζουν να αγνοούνται, ενώ 441 σπίτια και 112 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί.

Δείτε επίσης: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μπάμπη Δημητρόπουλου που

έχασε τη ζωή του στις φονικές πλημμύρες

Δείτε επίσης: Πού μπορούν απευθύνονται οι πληγέντες από τις πλημμύρες για σίτιση και στέγαση – Ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής

Στις 770 οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

Στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου,

-Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

-Στον Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Στους 19 οι νεκροί

Η πρώτη σορός που εντοπίστηκε από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης της πυροσβεστικής σε επιχείρηση στη Μάνδρα ανήκει σε άνδρα. «Κάνουμε ενέργειες για την ανάσυρση. Είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχει και διαρροή υγραερίου κοντά στο σημείο. Βρέθηκε μέσα σε επιχείρηση, κοντά σε μηχανήματα», δήλωσε ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής Κ. Γιόβας.

Δείτε επίσης: Οι πεσόντες των καιρών (εικόνες)

Αργότερα, οι σοροί δύο ανδρών ηλικίας 59 και 29 ετών, εντοπίστηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στον κόλπο της Ελευσίνας.

Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους

Το πρωί της Παρασκευής προστέθηκαν στους αγνοούμενους ακόμη δύο άνδρες, οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από τη στιγμή που το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» την περιοχή της Μάνδρας.

Την Πέμπτη, εντοπίστηκαν σώοι δύο άνθρωποι, ένας άνδρας 67 ετών, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακάς, ο οποίος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και ο δεύτερος αγνοούμενος που εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή Άγιος Γεώργιος.

Στα μέσα της εβδομάδας τα αποτελέσματα για την καταλληλότητα του νερού

Από τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στα γραφεία της ΠΕ Δ. Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου κατά την ενημέρωση που παρείχε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τη συνεχιζόμενη τραγωδία και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η τάξη.

Επισημαίνει ότι η αποκατάσταση των δρόμων θα επιτρέψει την λειτουργία όλων των σχολείων. Εξαιρεί μόνο τα σχολεία στις περιοχές Βίλια και Κριεκούκι καθώς όπως λέει υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους και «πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση εκπαιδευτικών και παιδιών». Επίσης συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα για τους διερχόμενους οδηγούς η ΠΕΟ Αθηνών- Θηβών στην περιοχή Αγ Σωτήρα όπου έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η μέριμνα για την καθαριότητα των δρόμων και των οικοσκευών, όπως και για την σίτιση των πληγέντων μέσω της Περιφέρειας και των δήμων.

Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής, επισημαίνει ότι κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ αποκατάστησε τη βλάβη του δημοτικού δικτύου υδροδότησης της Μάνδρας και στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί της χημικής σύστασης του νερού και της καταλληλότητας ή μη προς πόση.

Επίσης, έχει αποκατασταθεί σχεδόν η ηλεκτροδότηση πλην κάποιων απομακρυσμένων σημείων τα οποία σύντομα «θα συνδεθούν».

Επισημαίνει δε, την ευκαιρία που προσφέρει η προσωρινή πρωινή καλοκαιρία για «αποτελεσματικότερη δράση, όλων όσων επιχειρούν», καθώς όπως σημειώνει η αστάθεια του καιρού απαιτεί συνεχή ενημέρωση- ανά 45λεπτο- και εγρήγορση ώστε να αποφευχθούν νέοι κίνδυνοι. Κάνει δε λόγο και για τους όγκους λάσπης και φερτών που μετακινούν τα συνεργεία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν φέρνοντας για παράδειγμα τον αγωγό των ΕΛΠΕ που «ανακάλυψαν» σε χθεσινοβραδινή επιχείρηση διάνοιξης ρέματος στην παραλία της Ελευσίνας.

984 κλήσεις για βοήθεια δέχθηκε η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική έχει λάβει, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, 984 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Δείτε επίσης: Η Πυροσβεστική δέχθηκε 984 κλήσεις σε Νέα Πέραμο, Μέγαρα και Μάνδρα

Keywords
Τυχαία Θέματα