Διασωλημένη η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα – Βαριές κατηγορίες για 16 άτομα

Δεκαέξι συλλήψεις και 23 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίωνΜε βαριές κατηγορίες οδηγούνται στον εισαγγελέα οι συλληφθέντεςΣτη συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους υπήρξε ένταση μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που αποχωρούσε από την πορεία με τα ΜΑΤΣυγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το ΠολυτεχνείοΣτη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται η γυναίκα που τραυματίσθηκε

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 16 συλληφθέντες

κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες, ενώ η δικηγόρος που τραυματίστηκε απο φωτοβολίδα παραμένει διασωληνωμένη.

Δείτε επίσης: Ποια είναι η 55χρονη δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια

Δείτε επίσης: Τη δικηγόρο που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα επισκέφθηκε ο Τόσκας

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας απο 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Δείτε επίσης: Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία – Μία τραυματίας από φωτοβολίδα (εικόνες – video)

Στο μεταξύ στον Ευαγγελισμό και συγκεκριμένα στην εντατική νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε εν μέσω του ανθρωποκυνηγητού στα Εξάρχεια. Η δικηγόρος τραυματίστηκε κάτω από το γόνατο από μια φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από μια ομάδα κουκουλοφόρων στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και η οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε χειρουργική επέμβαση ενώ η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.

Δείτε επίσης: Συλλήψεις και στη Θεσσαλονίκη μετά τα επεισόδια – Δύο τραυματίες αστυνομικοί

Δείτε επίσης: Πάνω από 60 μολότοφ έπεσαν στο δικαστικό μέγαρο Πάτρας – Πέντε προσαγωγές

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια άρχισαν να εκτονώνονται μετά τις 22.30 της Παρασκευής. Η κατάσταση ηρέμησε αργά τη νύχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα