Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με ανάρτησή του στο Twitter, αποκάλυψε πως «κατά τη διάρκεια της ημέρας» είχε «συνομιλίες και επαφές» με τις ελληνικές αρχές και πως «οι εργασίες συνεχίζονται».

Had talks and contacts on #Greece during the day. Work continues

— Jeroen Dijsselbloem

(@J_Dijsselbloem) 5 Απριλίου 2017

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, δεν αναμένονται αποφάσεις σήμερα, ωστόσο στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για μια επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής.

Σύγκλιση σε ζητήματα «κλειδιά» στη διαπραγμάτευση, «βλέπει» η Κομισιόν

Μετά τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που παραδέχτηκε ότι έχει υπάρξει πρόοδος στη χθεσινή συνάντηση υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους θεσμούς, τώρα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε τη σύγκλιση μεταξύ των διαφορετικών πλευρών.

Ερωτηθείσα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ, απάντησε πως ήταν μία «πολύ καλή συνάντηση, κατά την οποία ακούστηκαν οι απόψεις των θεσμών και των Ελλήνων».

«Η Επιτροπή θεωρεί πως επιτεύχθηκε σύγκλιση στα ζητήματα κλειδιά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στη Μάλτα», πρόσθεσε.

Το Βερολίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ με φόντο την Ελλάδα

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της DW. Μιλώντας σήμερα στο κυβερνητικό μπρίφινγκ η εκπρόσωπος του υπουργείου Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε μεν ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.

Αναβολή της τηλεδιάσκεψης με τους Θεσμούς

«Το πιθανότερο είναι να μη γίνει σήμερα τηλεδιάσκεψη», ανέφερε πριν από λίγο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ η πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης μεταξύ της κυβέρνησης και των Θεσμών, ως συνέχεια των συζητήσεων που διεξήχθησαν χθες στις Βρυξέλλες και με στόχο να υπάρξει μια κατ’αρχήν συμφωνία στο άτυπο Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η αναβολή γίνεται για «διαδικαστικούς λόγους», ενώ δεν απέκλεισε να γίνει αύριο.

Την αναβολή της τηλεδιάσκεψης επιβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα