«Πάγωσε» η χώρα: Δεμένα πλοία – Αποκλεισμένα χωριά – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Προβλήματα στα λιμάνια από την κακοκαιριαΑναλυτικά η πρόγνωση του καιρούΤα σημεία όπου εντοπίζονται διακοπές στην κυκλοφορίαΠού χρειάζονται αλυσίδεςΕγκλωβισμένη στο σπίτι της 6μελής οικογένεια στην ΑχαΐαΠροβλήματα στην ηλεκτροδότησηΤέλος στην ταλαιπωρία για εκατοντάδες αποκλεισμένους οδηγούς στο Μαρτίνο

Ανοιχτή είναι από το πρωί του Σαββάτου η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα από τη χιονόπτωση στο Μαρτίνο, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.

Αναλυτικότερα,

εκατοντάδες ήταν οι οδηγοί οι που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους για πολλές ώρες.

Συγκεκριμένα, από τις 14:30 της Παρασκευής, μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου χιλιάδες οδηγοί περίμεναν στην ουρά, με ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα τους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης: Εγκλωβισμένοι 34 επιβάτες λεωφορείου στην Αχαΐα (εικόνες – video)

Καθώς η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, επετράπη και η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών.

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα – Δείτε πού υπάρχουν προβλήματα (video)

Στην Αττική, κλειστή παραμένει, λόγω χιονιού, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου, καθώς και η λεωφόρος Διονύσου από το γήπεδο Διονύσου μέχρι τον Άγιο Πέτρο και η περιφερειακή Πεντέλης- Μάκρης από την Ανατολή έως τον Διόνυσο.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ προς το καζίνο.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως μία οικογένεια στην Αχαΐα κάλεσε σε βοήθεια τις αρχές, καθώς αποκλείστηκε μέσα στο σπίτι της από το πολύ χιόνι.

Ταυτόχρονα πέντε κοινότητες στην ορεινή Ναυπακτία εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ άλλες τρεις κοινότητες παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και του Δομοκού έχει ξεκινήσει νέος αγώνας για να ανοίξει το δίκτυο και εσωτερικά, καθώς ορισμένα από αυτά ήταν απροσπέλαστα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο από και προς τα Καλάβρυτα, λόγω του χιονιού και του παγετού, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, εξ αιτίας της πτώσης στύλων της ΔΕΗ από το βάρος του χιονιού.

Όπως είπε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, «υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, τόσο σε κοινότητες, όσο και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων, προσθέτοντας ότι «σε επικοινωνία που είχα με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ, μου είπαν ότι μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».

Δείτε επίσης: Προβλήματα από την κακοκαιρία: Πέντε αποκλεισμένες κοινότητες στην ορεινή Ναυπακτία

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής

Για τρίτη ημέρα επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής έτσι ώστε όλοι οι δρόμοι στην Αττική να παραμείνουν ανοικτοί παρά την έντονη χιονόπτωση που παρατηρήθηκε χθες, μέχρι αργά το βράδυ, στην περιοχή της Κάζας, στην περιοχή της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου καθώς και στην Πάρνηθα.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη επιχειρήσεις αποχιονισμού στην Κάζα με 10 αποχιονιστικά μηχανήματα, στη Μαλακάσα με 4 αποχιονιστικά μηχανήματα και στην Πάρνηθα με 2 μηχανήματα.

Παρά την ύφεση των καιρικών φαινομένων, ήδη είναι σε επιφυλακή άλλα 8 αποχιονιστικά μηχανήματα έτσι ώστε να επιχειρήσουν άμεσα στον άξονα Μαλακάσας – παράπλευρο δίκτυο Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας – Λ. Κηφισίας, εφόσον απαιτηθεί.

Η χιονόπτωση μέχρι τώρα ήταν ιδιαίτερα έντονη και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ συνίσταται στους οδηγούς, εφόσον κινηθούν στα όρια της Περιφέρειας ή εκτός αυτής, να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας https://t.co/30kPEjIIik

— Rena Dourou (@renadourou) 23 Δεκεμβρίου 2017

Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια

Σήμερα, Σάββατο, οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν φτάνουν στα πελάγη τα εννέα μποφόρ και έφεραν απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται τα φαινόμενα να εξασθενίσουν, αλλά από το βράδυ του Σαββάτου έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται μόνο κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα και στη γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, μετά τις 5 το απόγευμα και αφού υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών εξετάζεται να φύγουν κάποια πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις των σημερινών δρομολογίων.

Με αλυσίδες σε δρόμους της Χαλκιδικής και της Πέλλας

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε συγκεκριμένους δρόμους της Χαλκιδικής και της Πέλλας, εξαιτίας της χιονόπτωσης ή του παγετού, όπως ανακοίνωσε η Τροχαίας.

Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Αρναίας – Ταξιάρχη και στη Δασική Οδό Ταξιάρχη – Πολυγύρου (Μέσω Τσουκαλά).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή Οδό Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.

Εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και της ηλεκτροδότησης στην περιοχή των Καλαβρύτων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο από και προς τα Καλάβρυτα, λόγω του χιονιού και του παγετού, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, εξ αιτίας της πτώσης στύλων της ΔΕΗ από το βάρος του χιονιού.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, «υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, τόσο σε κοινότητες, όσο και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων», προσθέτοντας ότι «σε επικοινωνία που είχα με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ, μου είπαν ότι μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕΜΠΕ ότι «διανοίγονται όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες και μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε αποκαταστήσει την κυκλοφορία», συμπληρώνοντας ότι «μας ευνοούν οι καιρικές συνθήκες, αφού έχει σταματήσει η χιονόπτωση».

Στην συνέχεια, όπως είπε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, «θα μπούμε μέσα στις κοινότητες ώστε να βοηθήσουμε τους δήμους στον καθαρισμό των δρόμων».

Στο μεταξύ πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει από την Πάτρα και την Χαλανδρίτσα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν εξαμελή οικογένεια που βρίσκεται αποκλεισμένη, λόγω του χιονιού, μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή Τσαπουρνιά, χωρίς όμως να κινδυνεύει.

Ειδικότερα, έχουν ξεκινήσει ένα ερπυστιοφόρο όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και πυροσβεστικά οχήματα από την Χαλανδρίτσα, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο, να φθάσουν το σπίτι και να παραλάβουν τα μέλη της οικογένειας.

Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα θαλάσσια τμήματα 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια με χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου το πρωί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της Πελοποννήσου (από τα 400 μέτρα) και στα πεδινά (από τα 200-300 μέτρα) των υπολοίπων περιοχών μέχρι το πρωί. Πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία από το βράδυ χιόνια στη Θεσσαλία (κυρίως το Πήλιο), την Εύβοιας, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά (από τα 200-300 μέτρα).
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια κατά διαστήματα στα ορεινά της Κρήτης και από τη νύχτα και στα ορεινά των Κυκλάδων.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια και από το βράδυ στα βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί στα νότια 6 με 7 με βαθμιαία ενίσχυση και στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια νωρίς το πρωί στα γύρω ορεινά και στην Πάρνηθα πάνω από τα 400 μέτρα. Πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία από το βράδυ χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανόν τη νύχτα και σε περιοχές στα βόρεια με υψόμετρο 200-300 μέτρα.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων το βράδυ κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 6 και πιθανώς 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Τα σημεία όπου εντοπίζονται διακοπές στην κυκλοφορία:


Keywords
πλοια, προβληματα, χωρα, περιφέρεια αττικής, διοδια, καλαβρυτα, δεη, απε, αθηνα, https, ισχύ, πειραιας, αιγαιο, μπε, πατρα, εμακ, κρητη, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, θεσσαλονικη, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, διακοπη ρευματος, καιρος, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, χιονι, χιονια, περιφέρεια αττικής, αυτοκινητα, εθνικη, ευβοια, ζακυνθος, ηπειρος, θρακη, ιονιο, κυλληνη, σαλαμινα, σημερινη, υφεση, χαλκιδικη, απε, αττικη, βοηθεια, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γινονται, γηπεδο, γρηγορης, δειτε, δρομολογια, δικτυο, δυτικη μακεδονια, δυτικη, εγινε, ειπαν, ειπε, εμακ, ενημερωση, εξελιξη, επικοινωνια, ερχεται, θεσσαλια, κελσιου, κυμα, κηφισιας, λαυριο, λεωφορος, λιμενικο σωμα, λιμενικο, μακεδονια, μεχρι το πρωι, νυχτα, μπε, ξημερωματα, οδος, οικογενεια, ορια, ορεινη ναυπακτια, οχηματα, οχημα, πρωι, ραφηνα, ρευμα, σαββατο, συνεχεια, σωμα, σπιτι, στυρα, ταλαιπωρια, τριτη, τροχαια, ισχύ, υψομετρο, ωρες, αγωνας, μποφορ, εννεα, ηπειρο, https, ιδιαιτερα, νοσοκομειο, οδηγοι, ουρα
Τυχαία Θέματα