Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα (εικόνες)

Την αντίθεσή τους στην 3η αξιολόγηση εξέφρασαν μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές μέλη του ΠΑΜΕ η τρίτη αξιολόγηση θα επιφέρει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων και θα θιγούν

εργασιακά δικαιώματα με σοβαρότερο πλήγμα στο δικαίωμα στην απεργία.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν μέλη του ΚΚΕ με επικεφαλής το γενικό γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε λόγο για τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για κούφια λόγια. Συγκεκριμένα ο κ.Κουτσούμπας δήλωσε:


«Οικονομική κρίση και καπιταλιστική ανάπτυξη έχουν κοινό παρανομαστή: Το τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Η αισιοδοξία δεν βρίσκεται στα κούφια λόγια του κυρίου Τσίπρα ή του κυρίου Μητσοτάκη για την δίκαιη ανάπτυξη. Η αισιοδοξία για τον λαό μας βρίσκεται μόνο στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στην γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην κοινωνική συμμαχία, στην πάλη, σε όλα τα μέτωπα και στην πολύμορφη ενίσχυση του ΚΚΕ».

Συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ .

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Καραγιάννης, καλώντας μεταξύ άλλων τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν «με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, των μονοπωλίων».

Μίλησε, επίσης, το μέλος της διοίκησης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Coca Cola Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ευθυμιάδης

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με σύνθημα, μεταξύ άλλων, «Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα