Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μενίδι – Πετροπόλεμος αυτή την ώρα (video)

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μενίδι, στον απόηχο του θανάτου του 11χρονου Μάριου, αλλά των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ σε σπίτια που βρίσκονται στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή ενώ περίπου 200 κουκουλοφόροι εκτοξεύουν πέτρες και διάφορα αντικείμενα εναντίον τους.

Η προγραμματισμένη πορεία με κύριο σύνθημά «Έξω τα ναρκωτικά από το Μενίδι» έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες κατοίκους του Μενιδίου που βρίσκονται στην πλατεία Καράβου, με σκοπό να κατευθυνθούν

προς τον καταυλισμό.

Επικεφαλής της πορείας είναι ο δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Κασσαβός, ενώ οι διαδηλωτές αναμένεται να προχωρήσουν και σε συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού, ενώ αύριο το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το altsantiri.gr βρίσκεται στην περιοχή για να σας μεταδώσει τα όσα συμβαίνουν.

Τα ΜΑΤ απαντούν με δακρυγόνα ενώ γύρω από τον καταυλισμό έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι.

Οι αστυνομία έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στον καταυλισμό και οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονται και επιχειρούν να διαπραγματευτούν με τους διοικητές της αστυνομίας.

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στον σιδηροδρομικό σταθμό Μενιδίου, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και κροτίδων στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν κατοίκους και φορείς της περιοχής να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραμμών.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ήρεμη, ενώ οι κάτοικοι έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό των γραμμών.

Ρομά παρακολουθούν από τα μπαλκόνια τους
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκέντρωση, Μενίδι – Πετροπόλεμος,sygkentrosi, menidi – petropolemos