Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι οικοδόμοι για το θάνατο εργάτη στο μετρό (εικόνες – video)

Ο 50χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα μετά την πτώση γερανούΟι διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σε ένδειξη πένθους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του 50χρονου χειριστή γερανοφόρου στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του συνδικάτου οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Οι

διαδηλωτές ξεκίνησαν από το σταθμό της Αγίας Σοφίας, κινήθηκαν στην οδό Εγνατία και κατέληξαν στο σταθμό σιντριβανίου, ολοκληρώνοντας την κινητοποίηση τους και δίνοντας ραντεβού για την Πέμπτη, οπότε αναμένεται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και πιθανόν συγκέντρωση.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές έριξαν την πόρτα του εργοταξίου του σταθμού «Αγία Σοφία»’ του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν πώς οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και δεν άφηναν τους εργαζόμενους, οι οποίο βρίσκονταν μέσα, να βγουν έξω. Έτσι, έσπασαν την πόρτα και εισήλθαν μέσα στο εργοτάξιο μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία βρίσκονταν στο σημείο σε ένδειξη συμπαράστασης.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη χτες το απόγευμα, σε εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής προς Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως. Ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού), στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα συναδέλφου του, που δούλευε ακριβώς δίπλα του, ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να προειδοποιήσει και να σώσει τους συναδέλφους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα