Με αντιπαράθεση Περδίκη - «Αλήθειας» συνεχίζεται η βεντέτα

Επίθεση στον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργου Περδίκη, εξαπέλυσε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα Αλήθεια, με αφορμή δηλώσεις του, με τις οποίες ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν «καμία σκιά» και δεν έχουν παράσχει ποτέ κάλυψη σε πολιτικές υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα κατηγορεί τον Γιώργο Περδίκη ότι είχε καταφέρει να αποσπάσει «επίδομα οδηγού» από την τότε Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, ύψους αρχικά 1.700 ευρώ και στη συνέχεια 1.000 ευρώ, ως αντάλλαγμα στην άρνησή του για αστυνομική συνοδεία, την οποία δικαιούτο ως βουλευτής.

«Με απλούς υπολογισμούς,

ο κ. Περδίκης θα εισέπραξε για επίδομα οδηγού από το 2005 μέχρι σήμερα πάνω από 1.500 ευρώ», αναφέρει η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο και καλώντας τον να δώσει στη δημοσιότητα το ακριβές ποσό.

Η απάντηση Περδίκη

Από την πλευρά του ο Γιώργος Περδίκης, απαντώντας στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, κάνει λόγο για «θλιβερή προσπάθεια», η οποία θέλει να πλήξει τον Γενικό Ελεγκτή και τον ίδιο.

«Είναι η αντεπίθεση του κ. Χάσικου αυτή; Νομίζει ότι είμαστε σε βεντέτα;», διερωτάται.

Απαντώντας επί της ουσίας, αναφέρει ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έλαβε ποτέ επίδομα, αλλά πρόκειται για ένα επίδομα που δόθηκε στο Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών από το 2005, όταν αποφασίστηκε να δοθούν δυο αστυνομικοί φρουρά /οδηγοί σε όλους τους αρχηγούς των μονοεδρικών (τότε) κομμάτων.

«Εγώ αρνήθηκα τους φρουρούς. Η τότε κυβέρνηση αποφάσισε - για να μη δημιουργηθεί θέμα άνισης μεταχείρισης - να δώσει στο Κίνημα επίδομα οδηγού περίπου εννιακοσίων λιρών. Έγινε 1500 ευρώ και μετά "κόπηκε" στα 1100 ευρώ λόγω κρίσης. Ούτε ένα ευρώ δεν πήρα προσωπικά, κάτι που το ξέρει αλλά αποφεύγει να προβάλει η "Αλήθεια", προβάλλοντας πρωτοσέλιδα την πληροφορία ότι τα ποσά αυτά τα καρπώθηκα προσωπικά εγώ», τονίζει διευκρινίζοντας ότι αυτά τα λεφτά πληρώνονται σε υπάλληλο που έχει και τα καθήκοντα του οδηγού.

«Αν θέλει η κυβέρνηση ας το κόψει αύριο. Ο κ. Χάσικος είναι υπουργός. Ας το προτείνει στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Τι θα γίνει όμως με τους δεκάδες αστυνομικούς φρουρούς που διαθέτουν οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων από το δικό τους, τον κ. Αβέρωφ Νεοφυτου μέχρι τον κ. Χρίστου του ΕΛΑΜ;», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αλήθεια», επικαλείται δήλωση του κ. Περδίκη σύμφωνα με την οποία ο ίδιος και το Κίνημα Οικολόγων, «κρατούν ψηλά την υπόληψή τους», ως ένα πολιτικό κίνημα το οποίο δεν αφήνει καμία σκιά και δεν κουκουλώνει καμία πολιτική υπόθεση.

Ο κ. Περδίκης προέβη σε αυτή τη δήλωση μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας ότι ο ίδιος ενήργησε ως «βαποράκι για τις καταγγελίες δημοσιογραφικού οργανισμού», εις βάρος του Υπουργού Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα