Συγχαρητήρια επιστολή Μητσοτάκη στον Κουρτς για τη νίκη του στις αυστριακές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή στον νικητή των αυστριακών εκλογών, Σεμπάστιαν Κουρτς απέστειλε σήμερα, Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι υπό την ηγεσία του νεαρού Αυστριακού «η Αυστρία θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τις ευρωπαϊκές αξίες που μας ενώνουν και ότι θα είστε στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης του ευρωπαϊκού μέλλοντος προς όφελος των πολιτών μας».

Δείτε επίσης: Κλίμα ανησυχίας στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα των αυστριακών εκλογών

Δείτε

επίσης: Νίκη Κουρτς στις αυστριακές εκλογές – Τρίτη δύναμη η ακροδεξιά

Δείτε επίσης: Σεμπάστιαν Κουρτς: Ο νεότερος των… νέων ηγετών του κόσμου (εικόνες)Δείτε επίσης: Δυσφορία στη ΝΔ για Κυρανάκη, με «φόντο» τη νίκη του Κουρτς (εικόνα)

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Μητσοτάκη:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογική σας νίκη. Το Λαϊκό Κόμμα της Αυστρίας και εσείς προσωπικά δώσατε μια σκληρή μάχη και το τελικό αποτέλεσμα σας επιβράβευσε.

Θα ήθελα, επίσης, να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στη συγκρότηση της Κυβέρνησής σας και στην υλοποίηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που υποσχεθήκατε προεκλογικά. Είμαι βέβαιος ότι υπό την δική σας ηγεσία, η Αυστρία θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τις ευρωπαϊκές αξίες, που μας ενώνουν και ότι θα είστε στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης του ευρωπαϊκού μέλλοντος προς όφελος των πολιτών μας.

Ευελπιστώ στη συνέχεια της συνεργασίας μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο Κομμάτων μας και, πάνω απ’ όλα, του Αυστριακού και Ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα