Στο σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής ο Κουφοντίνας (video)

Μικρή ένταση επικράτησε κατά την άφιξη του Κουφοντίνα στο σπίτι τουΠολιτική θύελλα για την άδεια του ΚουφοντίναΚούρτοβικ: Δίκαιη η 48ωρη άδεια του Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετέβη στο σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής, μετά την έξοδό του με 48ωρη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια έφτασε στο σπίτι του με αυτοκίνητο που οδηγούσε η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου, ενώ επέβαιναν ο γιος του Έκτορας και η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ. Οχήματα αλληλέγγυων

συνόδευαν το αυτοκίνητο.

Μικρή ένταση επικράτησε κατά την άφιξη του Κουφοντίνα στο σπίτι του, μεταξύ αλληλέγγυων και δημοσιογράφων.

«Αφήστε τον ήσυχο, ήρθε να ξεκουραστεί», έλεγαν στους δημοσιογράφους, με την κ. Κούρτοβικ να ζητά ηρεμία.

Νωρίτερα, ο Κουφοντίνας είχε γευματίσει με την παρέα του στην πλατεία του χωριού.

Δείτε επίσης: Πολιτική θύελλα για την άδεια του Κουφοντίνα – Σήμερα περνάει τις πύλες του Κορυδαλλού

Πολιτική θύελλα για την άδεια του Κουφοντίνα

Η 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πολλά στελέχη να εκφράζουν με έντονο τρόπο την αντίθεσή τους.

Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και οι «κυβερνητικοί» Πάνος Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος και Δημήτρης Παπαδημούλης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα

Από την πλευρά τους, πηγές της κυβέρνησης σχολίασαν το ζήτημα, τονίζοντας ότι η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν ήταν ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και σημειώνοντας ότι «είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα».

Πέραν των δηλώσεων, tweets, post, η αντιπαράθεση για το θέμα της άδεις του Κουφοντίνα κυριάρχησε και στο Κοινοβούλιο, όπου στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικά με την Υγεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ενώ στη συνέχεια οι διαπληκτισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, με την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και τον Άδωνη Γεωργιάδη, έλαβαν εκρηκτικές διαστάσεις.

Δείτε επίσης: Ο πολιτικός κόσμος σχολιάζει τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Κούρτοβικ: Δίκαιη η 48ωρη άδεια του Κουφοντίνα

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο. Είναι ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές, τα προηγούμενα χρόνια.

Ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε δίκαιη κρίση. Κρίνοντας με βάση το νόμο και τίποτα παραπάνω, χορήγησε την άδεια.

Δείτε επίσης: «Δίκαιη η 48ωρη άδεια του Κουφοντίνα», τονίζει η Κούρτοβικ (video)

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, που σήμερα παίζει από το πρωί στα κανάλια, στους δέκτες μας, δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων του κρατούμενου.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα χειραγωγείται. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα λιντσάρει ανθρώπους -όπως είδαμε χθες και στην Ευελπίδων- και ο νόμος δεν προβλέπει ότι μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο».

Δείτε επίσης: Σφοδρή σύγκρουση Κοντονή – Μπακογιάννη στη Βουλή (video)

Δείτε επίσης: Τι προβλέπει η 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφουντίνα – Αυστηροί περιοριστικοί όροι

Δείτε επίσης: Ποιους λόγους επικαλέστηκε ο Κουφοντίνας για την 48ωρη άδεια

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Ο Κουφοντίνας καλεί νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα;

Keywords
Τυχαία Θέματα