Στο πλευρό του Τσίπρα ο Τζεντιλόνι: Προστασία του κοινωνικού κεκτημένου χωρίς εξαιρέσεις

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, στις δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Σύνοδο της Ρώμης, στάθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού για τα εργασιακά.

«Ξέρουμε ότι η κρίση έχει προκαλέσει σε πολλά κράτη μέλη εξίσου σοβαρές κοινωνικές κρίσεις.

Ξέρουμε ότι η ΕΕ είναι ένα σύστημα αξιών και κανόνων, μεταξύ των οποίων και οι κοινωνικές κατακτήσεις, το λεγόμενο κοινωνικό κεκτημένο

(acquis sociale), ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που επετεύχθησαν στα 60 χρόνια ολοκλήρωσης.

Και πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε αυτό το κοινωνικό κεκτημένο, σε όλα τα κράτη μέλη, χωρίς καμία εξαίρεση, όπως σωστά σημείωσε σε μία επιστολή του ο φίλος μου έλληνας πρωθυπουργός.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι από την κοινωνική διάσταση μπορεί να ξεκινήσει μία νέα ώθηση στη διαδικασία ολοκλήρωσης», είπε ο Τζεντιλόνι.

«Να εγγυηθούμε τα επίπεδα κοινωνικού κράτους σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ»

«Πρέπει να εγγυηθούμε τα επίπεδα κοινωνικού κράτους σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε παράλληλα ο Τζεντιλόνι, συναντώντας στη Ρώμη τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών συνδικάτων και επιχειρηματικών ενώσεων.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για μια θετική απάντηση στα αιτήματα που διατύπωσε, τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το δικαίωμα της χώρας μας να απολαμβάνει των όσων προβλέπει, ακριβώς, το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Διεκδικούμε έναν διεθνή ρόλο για την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε και εσάς, για να στηρίξουμε τις ελεύθερες ανταλλαγές, την ανάπτυξη, μια ατζέντα για την τεχνολογική ανανέωση αλλά και μια κοινωνική Ευρώπη», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας σε επιχειρηματίες και συνδικάτα των ευρωπαϊκών χωρών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα