Ταυτοποιήθηκε το DNA του Π. Μαυρίκου – Στο μικροσκόπιο των αρχών η οδική του συμπεριφορά

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο άνδρας που απανθρακώθηκε την Πέμπτη (09/06) μέσα στο όχημά του στην Αττική Οδό, όπως αποκάλυψε ότι προκύπτει από την εξέταση DNA ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας.

Την ημέρα του δυστυχήματος η γυναίκα του 45χρονου εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» είχε επιβεβαιώσει πως τα προσωπικά αντικείμενα που βρέθηκαν στο αμάξι ανήκαν στον Παναγιώτη Μαυρίκου. Ωστόσο, αναμενόταν η επίσημη ταυτοποίηση του οδηγού, με τη μέθοδο DNA.

Aπό την νεκροτομή, οι ιατροδικαστές

κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στην φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα.
Ωστόσο, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, γίνεται ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για την περίπτωση που ο 42χρονος είχε καταναλώσει κάποιες ουσίες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της προανάκρισης, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οδηγούνται στο συμπέρασμα του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη διερεύνηση που έκαναν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, στο αυτοκίνητο και στον τόπο του τραγικού συμβάντος, δεν βρέθηκαν στοιχεία έκρηξης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού και αναμένεται η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων.
Επίσης, στις κάμερες φαίνεται ότι υπήρξε διαρροή καυσίμου από το αυτοκίνητο.
Για τον λόγο αυτό, θα οριστούν πραγματογνώμονες, αλλά και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, που θα εξετάσουν το όχημα για να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποια δολιοφθορά στα συστήματα τροφοδότησης, μηχανική βλάβη ή κάτι άλλο που προκάλεσε την ανάφλεξη.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η οικογένεια

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Σήμερα, δικηγόρος του δικηγορικού μας γραφείου συνόδευσε τη σύζυγο του αείμνηστου Παναγιώτη Μαυρίκου στο Τμήμα Ασφαλείας της κατοικίας της, όπου κατατέθηκε από εκείνη αναφορά εις βάρος αγνώστων δραστών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Στη μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί μας σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός – εξεταστής ιχνών εργαλείων.

Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα».

Το κατεστραμμένο όχημα έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Από τα πρώτα πράγματα τα οποία προσπαθεί να εξηγήσει η αστυνομία, είναι η συμπεριφορά του Μαυρίκου λίγο πριν το δυστύχημα καθώς ενώ βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα της Αττικής οδού μετακινήθηκε στη λωρίδα μεγάλης ταχύτητας, και περίεργος έκοψε ταχύτητα.

Ειδικοί σημειώνουν ότι εάν αισθάνθηκε κάτι ή αν υπήρξε κάποια προειδοποίηση θα έπρεπε να κινηθεί στην δεξιά λωρίδα εκεί όπου θα μπορούσε να σταματήσει. Αυτή η ανεξήγητη συμπεριφορά να μεταφέρεσαι στην Αριστερή λωρίδα μεγάλης ταχύτητας και να κόβεις ταχύτητα έχει δημιουργήσει ερωτήματα στην αστυνομία, η οποία μέσα από τις κάμερες της Αττικής οδού προσπαθεί να δώσει απαντήσεις.

Το απανθρακωμένο πτώμα είναι απόλυτα βέβαιο ότι ανήκει στον συγκεκριμένο εκδότη. Λόγω των γνωστών υποθέσεων του με τη δικαιοσύνη θα γίνει έρευνα σε βάθος, ενώ εξετάζεται ακόμη και άρση των τηλεφωνικών του κλήσεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας πριν από περίπου τρεις ημέρες το θύμα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά ενός καταστήματος Franchise από μεγάλη αλυσίδα.

Για εν ψυχρώ δολοφονία κάνει λόγο στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Ακρόπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα