Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χαιρετίζει την εφαρμογή του νόμου απόδοσης 1,5%

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) χαιρετίζει την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού για την πλήρη και αναδρομική ισχύ της απόδοσης του 1,5% των τηλεοπτικών διαφημιστικών εσόδων σε κινηματογραφικές παραγωγές. Επισημαίνει βεβαίως «το παράδοξο που υπάρχει στο γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να πανηγυρίσουμε για την διαφαινόμενη εφαρμογή ενός νόμου ο οποίος έχει ψηφιστεί εδώ και έξι χρόνια». Γι αυτό και θεωρεί ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία και η συμπληρωματική δέσμευση του υπουργού ότι στο εξής η τήρηση

του συγκεκριμένου νόμου θα παρακολουθείται απαρέγκλιτα, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες».

Η ανακοίνωση του ΕΚΚ αναφέρει ακόμα ότι «σε μία περίοδο όπου η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή έχει στερηθεί τη βασική πηγή χρηματοδότησής της, τον ειδικό φόρο επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων, η διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου παραμένει σταθερή στη διεκδίκηση της επαναφοράς του, ενώ παράλληλα, με αφορμή τις εξαγγελίες του ΥΠΠΟΑ για το θέμα του 1,5%, θα παρακολουθήσει στενά το βαθμό ανταπόκρισης των τηλεοπτικών σταθμών στην τήρηση των υποχρεώσεών τους απέναντι στον ελληνικό κινηματογράφο».

Και καταλήγει ότι «η διοίκηση του ΕΚΚ δεν είναι διατεθειμένη να διαχειριστεί τη φτώχεια, χαρίζοντας τον πλούτο σε οικονομικά συμφέροντα που περιφρονούν τους κανόνες ισονομίας. Μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας για την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή και ανεργίας χωρίς προηγούμενο για τους εργαζόμενους στον κλάδο, ο ελληνικός κινηματογράφος πρέπει και θα μείνει ζωντανός μέσω της υγιούς λειτουργίας της αγοράς, όχι μόνο ως βαριά βιομηχανία, αλλά και ως τεκμήριο της εποχής του, ως αισθητική και πολιτική πρόταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα