Στο 5,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποιον αρχηγό θα καλούσαν οι Έλληνες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Προβάδισμα 5,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου «βλέπει» νέα δημοσκόπηση της ALCO, η οποία παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας δημοσκοπήσεων, Κώστα

Παναγόπουλο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Έλλη Στάη.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 18,4%, η Χρυσή Αυγή 6,2%, το ΚΚΕ 5,3% και το ΚΙΝΑΛ 4,6%. Ακολουθεί η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,7%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, η Ένωση Κεντρώων με 1,6%, το Ποτάμι με 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 4,5% των ερωτηθέντων, ενώ τα ποσοστά των λευκών και της αποχής είναι 2,4% και 11,7% αντίστοιχα. Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 13,6%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 6,2% ενώ τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 27,6%, ΣΥΡΙΖΑ 21,4%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 6,2%, ΚΙΝΑΛ 5,4%, Λαϊκή Ενότητα 2,9%, ΑΝΕΛ 2%, Ελληνική Λύση 2%, Ένωση Κεντρώων 1,9%, Ποτάμι 1,3% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 15,8% ενώ άλλο κόμμα ανέφερε το 5,2%.

Οι συσπειρώσεις

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία των συσπειρώσεων των κομμάτων αλλά και των μετακινήσεων των ψηφοφόρων. Ειδικότερα, ενώ η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 80%, εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 54%. Η συσπείρωση του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο 62%.

Τι λένε οι πολίτες για τις παροχές

Στο ερώτημα εάν το 2019 θα είναι καλύτερο ή χειρότερο από το 2018 για τους ίδιους και την οικογένειά τους, το 36% απάντησε το ίδιο, το 32% απάντησε καλύτερο ενώ το 26% απάντησε χειρότερο. Πρόκειται, όπως είπε ο κ. διευθύνων σύμβουλος της ALCO, κ. Παναγόπουλος, για την πρώτη φορά εδώ και καιρό που στην συγκεκριμένη ερώτηση το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Στο ερώτημα του αν πιστεύουν ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης θα εφαρμοστούν ή εάν αποτελούν εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, το συντριπτικό ποσοστό του 58% απαντά «εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα», ενώ μόλις ένας στους τρεις πιστεύει ότι θα εφαρμοστούν (32%).

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, 6 στους 10 πολίτες (63%) εκτιμά ότι η εφαρμογή των μέτρων θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών.

Τσίπρα ή Μητσοτάκη θα καλούσαν οι Έλληνες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τέλος, στο ερώτημα «Μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ποιον θα καλούσατε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας;», το 18% απαντά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το 15% τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Το 62% πάλι απαντά κανέναν από τους δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα