Με Μητσοτάκη και Δένδια συναντάται σήμερα ο Χαφτάρ – Μία επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί, από το βράδυ της Πέμπτης, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού. Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε ιδιωτική συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ

σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

Μία επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα

Η επίσκεψη αυτή θεωρείται η «απάντηση» της Ελλάδας στη Βερολίνο, μετά τον αποκλεισμό της χώρας μας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη. Παράλληλα, η διπλωματική πρωτοβουλία της Αθήνας, για την έλευση του στρατάρχη, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της χώρας μας για ακύρωση του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης σχετικά με την απόπειρα καθορισμού των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επικοινωνήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και να την προειδοποιήσει ότι θα ασκήσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, εάν οποιαδήποτε λύση για τη Λιβύη δεν προβλέπει και ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία. «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ καμία πολιτική λύση για την Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο αυτό. Θα βάλουμε βέτο στην ΕΕ», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha.

Πηγή: Με Μητσοτάκη και Δένδια συναντάται σήμερα ο Χαφτάρ – Μία επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα