Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο σκιτσογράφος Carlos Latuff – Το δώρο του στη Μάγδα Φύσσα (εικόνες)

Στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών παραβρέθηκε ο πασίγνωστος Βραζιλιάνος σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ.

Ο κ. Λατούφ, που βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή τη συμμετοχή του στο Resistance Festival, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει

μεταξύ άλλων και με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους ο κ. Λατούφ εξέφρασε την πρόθεσή του να κάνει ένα σκίτσο της ίδιας, λέγοντάς της ότι τη θεωρεί σύμβολο για τον αντιφασιστικό αγώνα. Ζήτησε μάλιστα τη συμβουλή της σχετικά με το τι πιστεύει ότι θα πρέπει να κάνει ο ίδιος για να τη βοηθήσει στον αγώνα που δίνει, για να λάβει την απάντηση ότι η δημοσιοποίηση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης στο εξωτερικό μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για να διωχθούν και άλλες αντίστοιχες εγκληματικές ομάδες αλλά και για να αναστραφεί η τάση που υπάρχει υπέρ των ακροδεξιών κομμάτων.

Ο κ. Λατούφ, έχοντας συζητήσει για αρκετή ώρα με την κ. Φύσσα, επέστρεψε στην αίθουσα και κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της συνεδρίασης δημιούργησε ένα έργο στο οποίο εικονίζεται η Μάγδα Φύσσα με υψωμένη τη γροθιά της και στο φόντο ο Παύλος να τη συντροφεύει φωνάζοντας μαζί της τη λέξη «Δικαιοσύνη».

Το συγκεκριμένο έργο το χάρισε στην κ. Φύσσα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου λέγοντάς της ότι νιώθει περήφανος που τη γνώρισε.

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Κορυδαλλού όπου θα συνεχιστεί η πολυαναμενόμενη κατάθεση του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών, Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος ερευνά σε βάθος τη δράση της Χρυσής Αυγής για περισσότερα από 10 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα