Σημίτης ή Παπανδρέου για ΠτΔ, ο όρος Ραγκούση για συναίνεση με ΝΔ

«Να απελευθερωθούμε ως παράταξη από τη Νέα Δημοκρατία, όπως τουλάχιστον οι σχέσεις αυτής της εμπλοκής δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια», δήλωσε από τη Λάρισα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και επίδοξος αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης,

αν και η «απελευθέρωση» που επικαλέστηκε φάνηκε να έχει όρια.

Αναλυτικότερα, ο Γ. Ραγκούσης στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μιας χειραφετημένης στρατηγικής απέναντι στη ΝΔ στους άξονες του νέου φορέα, ενώ λίγο αργότερα αποκάλυψε και τον «όρο» για ενδεχόμενη συνεννόηση με τη ΝΔ, ο οποίος φυσικά είχε να κάνει με την πολιτική «αποκατάσταση» των Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου.

Για να δουλέψουν οι θεσμοί και για να υπάρχει συναινετική προσέγγιση, «μπορούμε να ψηφίσουμε με τον κ. Μητσοτάκη, τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον η ΝΔ υπερψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ή τον Γιώργο Παπανδρέου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το σκεπτικό μου δεν είναι να εκβιάσω κανέναν. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος του παρασκηνίου, δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής, όπως μπορεί να έχει μάθει η ΝΔ να λειτουργεί. Λέω ανοιχτά την γνώμη μου. Και λέω λοιπόν, πως έχουμε δύο εν ζωή πρώην πρωθυπουργούς, που προφανώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους κάνανε λάθη. Όμως και ο Σημίτης και ο Παπανδρέου προσέφεραν στη χώρα. Και όπως κατά την γνώμη της ΝΔ κάποτε η προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή την οδήγησε ώστε να τον εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έτσι και εγώ λέω ότι ήρθε η ώρα να εκλεγεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς από την παράταξή μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Υ.Γ: Το γεγονός ότι οι δύο προαναφερθέντες πρωθυπουργοί εστάλησαν στο… σπίτι τους από τον ελληνικό λαό, δεν φαίνεται να απασχολεί τον κ. Ραγκούση…

Keywords
Τυχαία Θέματα