Δείτε ποια μέσα απεργούν το ερχόμενο διήμερο

Ξεκινούν από αύριο, Τρίτη, απεργίες και στάσεις εργασίας τόσο στα λεωφορεία, όσο και στα πλοία.

Συγκεκριμένα, ξεκινούν από αύριο Τρίτη, οι στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

πραγματοποιούν οι οποίες θα διαρκέσουν ως και την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Ακομη, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της με νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, Τρίτη και την Τετάρτη.

Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Την Τρίτη 16 Μαΐου η στάση εργασίας θα είναι από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17, ημέρα Τετάρτη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες», αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

«Δεμένα» τα πλοία

Συγκεκριμένα, τα πλοία θα παραμείνουν «δεμένα» στα λιμάνια από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης έως και τις 24:00 της Τετάρτης.

Σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ τονίζει πως συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και αναφέρει μερικά τα όσα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα επτά χρόνια της μνημονιακής κρίσης.

«Οι ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή και τη δύναμή τους με τους λοιπούς εργαζομένους της χώρας βροντοφωνάζοντας ‘πάρτε πίσω τα νέα μέτρα’ και διατρανώνουν για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για την επίλυση των ειδικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στάση εργασίας και από τον ΗΣΑΠ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς πάντως να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, μια νέα επίθεση έρχεται με τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και φέρνει μια καινούργια φοροεπιδρομή, με άμεσο αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση των αποδοχών μας, τη νέα περικοπή των συντάξεων, το ξεπούλημα και των τελευταίων «ασημικών» της δημόσιας περιουσίας, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα