Στα υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Άμυνας οι απειλητικές επιστολές (video)

Δύο απειλητικές επιστολές έλαβε ο Νίκος ΚοτζιάςΤα μηνύματα κοινοποιήθηκαν στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας και Παιδείας«Τους ενοχλεί που δεν με κρατά κανείς» σχολιάζει ο ΚοτζιάςΣΥΡΙΖΑ: Οι απειλές που δέχτηκε ο Κοτζιάς δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία

Τρεις ακόμα φάκελοι με απειλητικά μηνύματα, εκτός από τις δύο απειλητικές επιστολές που εστάλησαν στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, έφτασαν σε ισάριθμα υπουργεία. Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, δέχτηκε δύο επιστολές, που περιείχαν ύβρεις και απειλές σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς

του. Η πρώτη επιστολή ήταν χειρόγραφη ενώ η δεύτερη δακτυλογραφημένη.

Δείτε επίσης: Δύο οι επιστολές σε Κοτζιά και 4 υπουργούς και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ο στρατός να μπει στη Βουλή

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην πρώτη, χειρόγραφη επιστολή δεχόταν απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του. Μάλιστα, ο μυστηριώδης αποστολέας υποστήριζε πως υπάρχουν τρεις σφαίρες για τον υπουργό και την οικογένειά του.

Ωστόσο, η δεύτερη επιστολή, η δακτυλογραφημένη, εξαπολύει απειλές και κλείνει με τη φράση: “Να επέμβει ο στρατός στο κοινοβούλιο”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μηνύματα κοινοποιήθηκαν στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας και Παιδείας ενώ δεν αποκλείεται να έχουν αποσταλεί και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν οι επιστολές έφτασαν στα γραφεία των κυρίων: Καμμένου, Γαβρόγλου και Κοντονή.

Δείτε επίσης: «Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε», τονίζει η Φωτίου

Οι επιστολές έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και εξετάζονται για τυχόν ύπαρξη DNA ενώ γίνεται γραφολογική εξέταση στη χειρόγραφη επιστολή.

Όπως αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, η επιστολή εστάλη χθες, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και αναφερόταν προσωπικά στον Νίκο Κοτζιά αλλά και την οικογένειά του, ενώ έγραφε «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι υπάρχει μόνο επιστολή, όχι και σφαίρες,τονίζοντας ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Υπογράμμισε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα διαφυλαχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς, όπως είπε, «είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει καλύτερο κλίμα». Ο φάκελος έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και ερευνάται η υπόθεση.

Βίντεο: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξωτερικών Δικαιοσύνης Παιδείας, Άμυνας,exoterikon dikaiosynis paideias, amynas