Στα χέρια του Λιμενικού πάνω από 1,5 τόνος ναρκωτικών μετά από καταδίωξη εν πλω

Έχουν συλληφθεί δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσηςΗ καταδίωξη διήρκησε περίπου 24 ώρες και σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρώνΔιερευνώνται οι διασυνδέσεις των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσηςΒίντεο ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό

Μία από τις μεγαλύτερες επιχείρησεις εν πλω στήθηκε από τις ελληνικές λιμενικές αρχές, για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών στο Ιόνιο, οι οποίοι μετέφεραν κάνναβη βάρους περίπου 1,6 τόνων.

Δείτε

επίσης: Κινηματογραφική καταδίωξη εν πλω στην Κέρκυρα – Πληροφορίες για συλλήψεις

Αναλυτικότερα, μέλη διεθνούς κυκλώματος που μετέφεραν ναρκωτικά από την Αλβανία, αναχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής, με γιγαντιαίο ταχύπλοο μεγάλης ιπποδύναμης, «φορτωμένο», από ακτή της Αλβανίας, με προορισμό προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν μέχρι στιγμής ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 1,6 τόνων, ενώ σε παράλληλες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής έχουν συλληφθεί δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συμπεριλαμβανομένων και των τριών μελών του πληρώματος του ταχυπλόου σκάφους.

Η καταδίωξη διήρκησε περίπου 24 ώρες και σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό στελεχών του Λιμενικού, που έπεσαν στη θάλασσα προσπαθώντας με ελιγμούς να αποφύγουν τις σφαίρες, μέχρι να ακινητοποιηθεί το σκάφος των ναρκεμπόρων χάρη σε βολές των βατραχανθρώπων από ελικόπτερο.

Στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Ιταλίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ στο εσωτερικό του, εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών τα οποία περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο.

Στη συνέχεια, το ταχύπλοο σκάφος μαζί με τους συλληφθέντες και τις κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με επιβαίνοντες στελέχη της Μ.ΥΑ., οδηγήθηκε στο λιμένα Πειραιά, όπου παραδόθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή για τα περαιτέρω, ενώ ένας εκ των τριών συλληφθέντων διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός” για προληπτικούς λόγους.

Επίσης κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που εξελίχθηκαν παράλληλα συνελήφθησαν και έτερα μέλη με διακριτούς ρόλους στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων μέχρι στιγμής σε δέκα 10 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι υπήκοοι Αλβανίας, δύο Ιταλοί υπήκοοι, ένας υπήκοος Βουλγαρίας και ένας ημεδαπός ενώ αναζητούνται και άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από επιβαίνοντες ταχυπλόου σκάφους προκύπτει ότι, ρίχτηκαν στην θάλασσα οπλισμός, ναρκωτικές ουσίες καθώς και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία. Πέραν από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν μέχρι τώρα, ένα ταχύπλοο σκάφος με τρείς εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, ένα ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, όπλα και άλλα.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου με εταίρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διερευνώνται οι διασυνδέσεις των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το φάσμα της παράνομης δραστηριότητάς τους ως προς την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη, ενώ προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα