Στα… χέρια του Άγγελου ο πάγκος της εθνικής ομάδας

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής με την ΕΠΟ να παραδίδει ξανά τα ηνία της εθνικής ομάδας σε έλληνα τεχνικό μετά από 17 χρόνια. Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόσληψή του από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μίκαελ Σκίμπε είχε τελειώσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά και τα

τελευταία παιχνίδι για το Nations League, καθώς έπρεπε να αλλάξει κάτι στην εθνική. Το «τέλος» του γερμανού τεχνικού έγινε την Τετάρτη (24/10) γνωστό, μετά όταν και αποκαλύφθηκε πως είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο. Το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ήταν καλό μετά και τα τελευταία παιχνίδια και αυτό ήταν… φανερό είτε στον αγωνιστικό χώρο, είτε σε άλλες εκδηλώσεις.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα είναι, λοιπόν, ο διάδοχος του Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Όπως είπαμε, η ΕΠΟ αναθέτει για πρώτη φορά τα ηνία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε έλληνα τεχνικό μετά από 17 χρόνια. Τελευταία φορά που ο προπονητής ήταν Έλληνας ήταν το 2001 όταν ο Νίκος Χρηστίδης είχε διαδεχθεί τον Βασίλη Δανιήλ για ένα παιχνίδι. Από εκεί και έπειτα, ακολούθησαν οι Ότο Ρεχάγκελ, Φερνάντο Σάντος, Κλαούντιο Ρανιέρι, Σέρχιο Μαρκαριάν και τέλος ο Μίκαελ Σκίμπε. Στο ενδιάμεσο για πέντε παιχνίδια είχε κάτσει στον πάγκο και ο Κώστας Τσάνας.

Με δεδομένο ότι οι ιθύνοντες της ΕΠΟ είχαν αποφασίσει να εμπιστευτούν ξανά σε ελληνικά χέρια το τιμόνι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ή σε τεχνικό που να ξέρει την… πραγματικότητα στην χώρα μας, ο Άγγελος Αναστασιάδης κρίθηκε ως ιδανική επιλογή. Μέλη της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν ότι διαθέτει παραστάσεις τόσο από πάγκους μεγάλων ομάδων, αλλά κυρίως από πάγκο εθνικής ομάδας, καθώς για εφτά χρόνια (2004-2011) διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Κύπρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Βαγγέλη Γραμμένου και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να προχωρήσει τόσο στη διευθέτηση των όρων συνεργασίας με τον Αναστασιάδη, όσο και στο διαζύγιο με τον Μίκαελ Σκίμπε.

Όπως έχει διαρρεύσει η συμφωνία με το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό αναμένεται να έχει διάρκεια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, τότε δηλαδή που ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του EURO 2020. Θα μπει όρος για αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Πλέον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για να σημάνει η αφετηρία της εποχής Αναστασιάδη στην εθνική μας ομάδα.

Παρέμεινε 42η η Ελλάδα, πέρασε πρώτο το Βέλγιο

Στην 42η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA παρέμεινε η Ελλάδα μετά τα τελευταία αποτελέσματα στο Nations League. Στην κορυφή πέρασε το Βέλγιο, ενώ μπήκε στην πεντάδα η Αγγλία.

Η εθνική μας ομάδα έχει πλέον συγκάτοικο την Αυστραλία ενώ αντιθέτως αλλαγές υπήρξαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν στην 1η θέση και έριξαν στη 2η την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία. Τα «τρία λιοντάρια» ανέβηκαν στην πέμπτη θέση, με την Ουρουγουάη να πέφτει στην 6η.Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία παρέμεινε έβδομη, ενώ η Γερμανία κατρακύλησε στην 14η θέση.

Οι πρώτες δέκα χώρες στην κατάταξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι οι εξής:

1. Βέλγιο 1.733 βαθμοί
2. Γαλλία 1.732
3. Βραζιλία 1.669
4. Κροατία 1.635
5. Αγγλία 1.619
6. Ουρουγουάη 1.617
7. Πορτογαλία 1.616
8. Ελβετία 1.598
9. Ισπανία 1.594
10. Δανία 1.584

42. Ελλάδα 1.432

Keywords
Τυχαία Θέματα