Σόιμπλε κατά Μέρκελ: Η τακτική της στο προσφυγικό ήταν λάθος

Βολές κατά της καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο υπουργός των Οικονομικών της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σήμερα, καταλογίζοντάς της λάθη για την προσφυγική πολιτική της.

Τα σχόλια Σόιμπλε που έγιναν την ώρα που διαδηλώσεις ξεσπούσαν σε ολόκληρη

την επικράτεια των ΗΠΑ, αντιδρώντας στην απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα κατόχων διαβατηρίου από επτά χώρες, υπογραμμίζουν την αβεβαιότητα που επικρατεί στην Γερμανία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, ενόψει εκλογών μέσα στο 2017.

«Εμείς οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι. Κι εμείς κάνουμε λάθος», είπε στην Welt am Sonntag. «Όμως κάποιος μπορεί να μάθει από τα λάθη του».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Σόιμπλε έχει εναντιωθεί στη Μέρκελ άλλη μια φορά. Το 2015, δημοσίως είχε δηλώσει πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη, υποστηρίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα «διάλειμμα».

Γνωστός για τον κυνισμό του, ο Σόιμπλε συχνά επικρίνει το έλλειμμα ενότητας της Ε.Ε. σχετικά με την αντιμετώπιση των προσφύγων. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί επίσης πως πρέπει αυξηθούν οι φόροι στην Γερμανία ώστε η χώρα να επενδύσει περισσότερο σε χώρες όπως η Τουρκία και η Λιβύη για την μείωση των αφίξεων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα ο Σόιμπλε είπε ακόμη πως η Ε.Ε. πρέπει να διασφαλίσει πως τα ασφαλιστικά ταμεία των χωρών μελών είναι πιο ισορροπημένα, έτσι ώστε οι πρόσφυγες δεν θα επιζητούν διαμονή σε χώρες με καλύτερο βιωτικό επίπεδο και κοινωνικές παροχές. Μέχρι στιγμής, όπως είπε ο ίδιος, τέτοια ζητήματα αποτελούν ταμπού στην Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα