Σήμερα το τετ α τετ Μητσοτάκη με Σόιμπλε – Τι λέει ο γερμανικός Τύπος

Συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο.

Μετά τη συνάντησή του, ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Στη συνάντηση αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία μάλιστα θέτει το ερώτημα γιατί ο έμπειρος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλάει δημόσια για το Grexit; Υπάρχει πραγματική διένεξη ή κρύβεται προεκλογική τακτική;».

Εν τω μεταξύ θετικά αποτιμούν στην Πειραιώς τις μέχρι τώρα

επαφές του κ. Μητσοτάκη στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η FAZ αναφερόμενη στις συναντήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο σημειώνει: «Εάν η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών διαθέτουν χρόνο, σημαίνει πως δεν πρόκειται για κάτι δευτερεύον. Και πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια συνάντηση μεταξύ μελών της οικογένειας των συντηρητικών κομμάτων.

Σε τελική ανάλυση γιατί οι πιο σημαντικοί πολιτικοί της Γερμανίας να συναντήσουν έναν ξένο αρχηγό της αντιπολίτευσης όταν οι επόμενες κανονικές εκλογές είναι το 2019; Η λέξη κλειδί είναι «κανονικές». Πράγματι υπάρχουν συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, όχι μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ.

Το θέμα συζητείται από συνήθως καλά πληροφορημένες πηγές. Ο λόγος είναι η ισχνή πλειοψηφία του Τσίπρα καθώς και η αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιπλέον μέτρα λιτότητας. Νέες απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών θα μπορούσαν να αυξήσουν την αντίσταση και να κάνουν πιο πιθανές τις εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα