Αλαβάνος καλεί Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου σε συστράτευση

Σε κοινό αγώνα της ριζοσπαστικής αριστεράς καλεί τις ηγεσίες της ΛΑ.Ε. και της Πλεύσης Ελευθερίας ο Αλέκος Αλαβάνος.

Δίνοντας το «παρών» σε εκδήλωση της ΛΑ.Ε. Αργολίδας, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού ζήτησε τη συμπόρευση δυνάμεων που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, και πιο συγκεκριμένα του πρώην ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως είναι ευκαιρία για τη «συνεργασία των ριζοσπαστικών δυνάμεων που προτείνουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης έξω από τα πλαίσια της τρόικα».

«Ας γίνει

λοιπόν μια δημόσια πρόσκληση προς τις ηγεσίες της ΛΑΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, κόμματα με μια σχετικά μεγαλύτερη επιρροή ή δικτύωση, που και τα δύο έχουν δημοσίως εκφράσει την θετική τους γνώμη σε σχέση με τη συνεργασία», σχολίασε ο Αλέκος Αλαβάνος, συνεχίζοντας: «Το αόριστο, ας γίνει συγκεκριμένο. Ας δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα. Η γενική θετική διάθεση, ας γίνει άμεσες συναντήσεις για τη συνεργασία αυτών των δύο χώρων. Αν επιτευχθεί αυτό, θα λειτουργήσει ως μαγνήτης για πολλές, πολλές άλλες πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Όσοι δεν επιθυμούν αυτή τη συνεργασία, τους χαρακτηρίζει η ανευθυνότητα. Κι όσοι θέλουν, αλλά δεν τα καταφέρνουν, τους χαρακτηρίζει η ανικανότητα. Δεν χρειαζόμαστε τίποτε από τα δύο. Παρά μόνο την αίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών, το αίσθημα αλληλεγγύης και το χρέος προς τον λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα