Σφοδρές αντιδράσεις ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών για τη στάση Σόιμπλε σχετικά με το χρέος

Σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών & Δημοκρατών προκάλεσε η στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) στις Βρυξέλλες.

«Πρόβλημα για την Ευρώπη» χαρακτήρισε τον κ. Σόιμπλε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και

Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα.

Με ανάρτησή του στο Twitter και με αφορμή τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ο κ. Πιτέλα τονίζει ότι «Με την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε πρόοδο για την Ελλάδα, ο Σόιμπλε συνεχίζει να είναι πρόβλημα για την Ευρώπη».

«With his opposition to any progress on #Greece, Schäuble continues to be a problem for Europe» –@giannipittella on Greek bailout discussion

— S&D Group (@TheProgressives) 23 Μαΐου 2017

«Οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά Σόιμπλε, ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής, Ούντο Μπούλμαν: «Δικαιολογίες, καθυστερήσεις, η συμπεριφορά του Σόιμπλε σε σχέση με την Ελλάδα είναι οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη» ανέφερε σε δική του ανάρτηση στο Twitter.

Ausreden, verzögern, hinhalten: Schäubles Umgang mit #Griechenland ist ökonomisch gefährlich und politisch unverantwortlich. #Greece

— Udo Bullmann (@UdoBullmann) 23 Μαΐου 2017

Την απορία της για το πώς μπορεί κάποιος να αρνηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση του χρέους, μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, εξέφρασε η ευρωβουλευτής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Περβάνς Μπερές.

Στην ανάρτησή της στο Twitter, η κα Μπερές ανέφερε: «Μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια που έγινε από την Ελλάδα, πως μπορεί να υπάρχει ακόμα άρνηση σε ελάφρυνση του χρέους; Το ευρωπαϊκό συμφέρον πρέπει να επικρατήσει στην Ευρωομάδα».

After so much effort done by Greece, how can debt relief still be refused? Europeen interest must prevail in the #Eurogroup

— Pervenche Berès (@PervencheBeres) 23 Μαΐου 2017

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα