Σε ξένη εταιρεία αναθέτει η Attica Bank τη διαχείριση καταγγελθέντων επιχειρηματικών δανείων

Σε εξασφάλιση 70 εκατομμυρίων ευρώ στοχεύει η Attica BankΟρίζει εταιρεία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Τη διαχείριση καταγγελθέντων δανείων ύψους 1,331 δισ. ευρώ αποφάσισε να αναθέσει σε ειδική ξένη εταιρεία η διοίκηση της Attica Bank, προκειμένου να εξυγιάνει το χαρτοφυλάκιό της και να μπορέσει

να διαδραματίσει τον ρόλο που επιθυμεί στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Το ποσό το οποίο πρόκειται να εξασφαλίσει ανέρχεται σε 70 εκατ.ευρώ, όσα δηλαδή προβλέπει και το δυσμενές σενάριο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας.

Τα δάνεια τα οποία πρόκειται να εκχωρηθούν είναι αμιγώς επιχειρηματικά -έχουν καταγγελθεί έως 31.03.2017- και όπως διευκρίνιζαν αρμόδιες πηγές δεν πρόκειται ούτε για στεγαστικά πρώτης κατοικίας, αλλά ούτε και για δάνεια που έχουν λάβει πολίτες οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πηγές της Τράπεζας, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμαιναν πως «η κίνηση αυτή ήταν επιβεβλημένη για να καλυφθεί η κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας, με βάση το δυσμενές σενάριο. Κατά αυτόν τον τρόπο, εξυγιαίνεται οριστικά ο ισολογισμός της Attica Bank και βελτιώνονται οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ποιότητας ενεργητικού. Πρόκειται για λύση καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα η οποία έχει την αποδοχή των αρμόδιων εποπτικών αρχών».

Keywords
Τυχαία Θέματα