«Σε θετική κατεύθυνση η τελική συμφωνία», δηλώνει ο Βούτσης (video)

Για συμφωνία που θα αφήνει τη χώρα πάνω στις ράγες, κάνει λόγο ο Νίκος Βούτσης Επιρρίπτει ευθύνες στους δανειστές για την καθυστέρηση

Αισιόδοξος ότι θα κλείσει η συμφωνία και θα είναι σε θετική κατεύθυνση, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 εκτίμησε πως δεν θεωρεί πιθανό ότι θα συζητήσουμε για τη συμφωνία, πριν κλείσει η Βουλή

καθώς είναι πολύ δύσκολο να μεταφραστούν τα νομοτεχνικά έγκαιρα.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, είπε ότι έχει γίνει «σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο υπουργών, μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά που είναι δύσκολο να μείνει πίσω». Μια συμφωνία που θα αφήνει τη χώρα πάνω στις ράγες, «που θα κλείσει τα μνημόνια και τις επιτηρήσεις, δεν μπορεί να μην είναι σε θετική κατεύθυνση». Η συμφωνία θα αποτιμηθεί στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης.

Επέρριψε παράλληλα ευθύνες στην πλευρά των δανειστών για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς, όπως υπογράμμισε, έχουν επανέλθει ζητήματα «κλεισμένα» από την προηγούμενη αξιολόγηση, όπως για παράδειγμα το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Εξήγησε, ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρεί στο σύνολο των απαιτήσεων των δανειστών».

Ο κ. Βούτσης τόνισε τέλος ότι θα υπάρξει ισχυρό κοινωνικό πακέτο που θα ενισχύει μακροπρόθεσμα το κοινωνικό κράτος και θα εξισορροπήσει τις απώλειες από τα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα