Σε ποιους κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους θα πήγαιναν τα «τρομοπακέτα»

Έντονη παραμένει η ανησυχία σχετικά με το αν υπάρχουν κι άλλα «τρομοπακέτα» Ευρωπαίοι αξιωματικοί, η ΕΚΤ, αλλά και οίκοι αξιολόγησης οι αποδέκτεςΟ Γκίκας Χαρδούβελης και πανεπιστημιακοί καθηγητές οι αποστολείς

Σε τρία φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούν θεσμούς και σε οργανισμούς θα αποστέλλονταν τα οκτώ ύποπτα δέματα εντόπισαν οι αστυνομικοί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ανάμεσα σε αυτούς, Ευρωπαίοι αξιωματικοί, η ΕΚΤ,

αλλά και οίκοι αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της αστυνομίας παραλήπτες των παγιδευμένων δεμάτων θα ήταν:

Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του EurogroupΚλάους Ρέγκλινγκ, διευθύνων σύμβουλος του ESMΦρανς Τίμερμανς, α’ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςFitch, οίκος αξιολόγησηςΕυρωπαϊκή Κεντρική ΤράπεζαΤρία ακόμη παγιδευμένα δέματα απευθύνονταν σε πολυεθνικές με έδρα την ΕΕ, το όνομα των οποίων ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Ως αποστολείς των δεμάτων εμφανίζονταν, εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, καθηγητές Πανεπιστημίων, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ

Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν ο στόχος ενός από τα παγιδευμένα πακέτα τα οποία «αναχαιτίστηκαν», γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπός του μία ημέρα μετά τον εντοπισμό στην Αθήνα ύποπτων πακέτων με παραλήπτες διάφορες προσωπικότητες σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο υπουργός Ντάισελμπλουμ ήταν ο στόχος της μιας παγιδευμένης επιστολής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κουν Χέλινκ, ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ, αποφεύγοντας πάντως να επιβεβαιώσει πως επρόκειτο για ένα από τα πακέτα που εντοπίστηκαν στην Αθήνα.

Έντονη παραμένει η ανησυχία σχετικά με το αν υπάρχουν κι άλλα «τρομοπακέτα» τα οποία δεν έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ., καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Πηγές προσκείμενες στην αστυνομία εκτιμούν πως η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για τον φάκελο που εστάλη στον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κρύβεται πίσω από όλες τις αποστολές των εκρηκτικών.

Οι αρχές καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα καθώς σε όλα τα πακέτα είχε χρησιμοποιηθεί ο ίδιος εκρηκτικός μηχανισμός – συμπεριλαμβανομένου του πακέτου που εστάλη στο ΔΝΤ και στον Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα