Συνήθειες που γερνούν πρόωρα το δέρμα

Η ενασχόληση με το κινητό και η έλλειψη καλών λιπαρών από τη διατροφή μας είναι μεταξύ των λαθών που γερνούν το δέρμα.Οι υψηλές θερμοκρασίες και το αλκοόλ αυξάνουν την αφυδάτωση του δέρματος.

Πόσες καθημερινές συνήθειες είναι πιθανό να προκαλούν πρόβλημα στο δέρμα συμβάλλοντας στην πρόωρη γήρανσή του, χωρίς καν να το φανταζόμαστε; Ιδού μερικά μικρά λάθη που είναι πιθανό να προκαλέσουν αφυδάτωση και ρυτίδες… πριν την ώρα τους.

Η διαρκής ενασχόληση με το… smartphone. Κι όμως οι ειδικοί αναφέρουν ότι όταν είμαστε διαρκώς σκυμμένοι πάνω από ένα smartphone, εκτός του ότι επιβαρύνουμε

τον αυχένα μας, είναι πιθανό να προκαλέσουμε πιο γρήγορα ρυτίδες στον λαιμό μας.

Αν πίνουμε οποιοδήποτε ρόφημα συχνά με καλαμάκι θα κάνουμε πιο γρήγορα ρυτίδες γύρω από το στόμα.

Χρησιμοποιούμε το smartphone στο κρεβάτι πριν κοιμηθούμε. Εκτός του ότι η μπλε ακτινοβολία «κλέβει» τον ύπνο σας, αφού αναστέλλει την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου, φαίνεται πως το έντονο φως σε απόλυτο σκοτάδι γερνάει τα μάτια προκαλώντας οπτική κόπωση.

Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας τρίβοντάς το. Αν τρίβουμε το δέρμα του προσώπου μας πολύ δυνατά για να το καθαρίσουμε είναι πολύ πιθανό να προκαλούμε ζημιά. Είναι καλύτερο να το σκουπίζουμε ταμποναριστά με μια πετσέτα.

Πίνουμε πολύ. Μια από την αρνητική επίδραση του αλκοόλ είναι η αφυδάτωση του δέρματος, που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης ρυτίδων.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία. Η θερμότητα είτε στη θέρμανση είτε στο νερό όταν κάνουμε μπάνιο αφυδατώνει το δέρμα, αυξάνοντας το ρίσκο για τη δημιουργία ρυτίδων.

Το να κοιμόμαστε στα λάθος… υφάσματα. Οι μαξιλαροθήκες από συνθετικά υφάσματα ταλαιπωρούν το δέρμα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ρυτίδων κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τρώμε ανθυγιεινά ή δεν τρώμε αρκετά. Τα πολλά κακά λιπαρά και η ζάχαρη δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το δέρμα. Εξίσου κακό είναι και το να μην τρώει κανείς αρκετές θερμίδες και ειδικά να αποφεύγει τροφές που έχουν καλά λιπαρά, οι οποίες διατηρούν το δέρμα σφριγηλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα