Σε Ελλάδα και Τουρκία την Τρίτη ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών – Στο επίκεντρο η αν. Μεσόγειος

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ο οποίος θα συναντηθεί στις 12:00 με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Ο γερμανός ΥΠΕΞ επισκέπτεται τη χώρα μας, μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη επικύρωση από την ελληνική βουλή της συμφωνίας για τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας

και Αιγύπτου.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών θα περιλαμβάνουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στη Λιβύη.

Η επίσκεψη φαίνεται να είναι ακόμα μια διαμεσολαβητική προσπάθεια του Βερολίνου για αποκλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά, εν όψει της άτυπης συνάντησης «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί και την Τουρκία για διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου και ώρα 12:00, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και στην κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης “Gymnich” των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου.

Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα