Σε Ειδομένη και Διαβατά ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών

Επίσκεψη προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, πραγματοποίησαν σήμερα η αντιπρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τάνια Φαγιόν, αρμόδια για το προσφυγικό και η επίσης ευρωβουλευτής Άννα Γκόμες, μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (στην ίδια ομάδα).

Στη συνέχεια οι δύο ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σε

δηλώσεις της στο ΑΠΕ η Τάνια Φαγιόν χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη» την κατάσταση στην Ειδομένη και υπογράμμισε την ανάγκη να μετακινηθούν οι πρόσφυγες σε πιο οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

«Αυτό που ακούσαμε σήμερα από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι ότι οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι και πως ελλοχεύει ο κίνδυνος εκμετάλλευσης γυναικών και παιδιών» σημείωσε η κ. Φαγιόν και πρόσθεσε πως με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι οργανώσεις είναι να παράσχουν στους πρόσφυγες όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες ώστε να προχωρήσει η μεταφορά τους στα κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης.

«Μερικοί λένε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ενημέρωσης, άλλοι λένε πως επαρκεί η ενημέρωση αλλά οι άνθρωποι είναι μπερδεμένοι, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μία ημέρα θα ανοίξουν τα σύνορα και θα μπορέσουν να τα περάσουν. Αυτή η εντύπωση είναι κυρίαρχη ιδίως μεταξύ των Σύριων» επεσήμανε η αντιπρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να γίνει κατανοητό από τους πρόσφυγες ότι έχουν τρεις προοπτικές και αυτές είναι: να κάνουν αίτηση για άσυλο, για μετεγκατάσταση ή για οικογενειακή επανένωση.

Η κ. Φαγιόν εξήρε επίσης τη στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες, λέγοντας πως παρά την πολύ δύσκολη κατάσταση, τους προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια. «Αυτό είναι αξιοθαύμαστο» υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα