Σε δίκη για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους ο Αμβρόσιος

Σε δίκη για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, καθώς ο εισαγγελέας έκανε δεκτή τη μήνυση εννιά ομοφυλόφιλων και παρέπεμψε τον μητροπολίτη σε δίκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου 2018 στο Αίγιο.

Δείτε επίσης: Ο Αμβρόσιος χτυπά πένθιμα τις καμπάνες διότι ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Οι εννέα αυτοί πολίτες κατέθεσαν μήνυση στις 16 Ιανουαρίου 2016 κατά του μητροπολίτη όχι μόνο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους

με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού (ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος) αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Δείτε επίσης: Πρόσφυγες και Αριστερά αποτελούν απειλή για το Έθνος και τη Θρησκεία, σύμφωνα με τον Αμβρόσιο

Ο εισαγγελέας έκανε δεκτή τη μήνυση και παρέπεμψε τον μητροπολίτη σε δίκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου 2018 στο Αίγιο.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στις 4 Δεκεμβρίου 2015 δημοσίευσε σε προσωπικό ιστολόγιο που ίδιος διαχειρίζεται ένα άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!». Στο εν λόγω άρθρο, ο Μητροπολίτης καταφέρθηκε με απίστευτους χαρακτηρισμούς ενάντια στους ομοφυλόφιλους, προτρέποντας την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση, σκληρή και έμπρακτη αποδοκιμασία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα