Πυροβολισμοί στο Παρίσι – Δύο νεκροί – Ανέλαβε την ευθύνη το ΙΚ

Οι δράστες της επίθεσης είναι δύο, εκ των οποίων ο ένας
σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίαςΈνας αστυνομικός νεκρόςΟι εισαγγελικές αρχές διέταξαν έρευνα που αντιμετωπίζει την επίθεση ως τρομοκρατική

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στα Ηλύσια Πεδία και κατονομάζει τον Αμπού Γιουσούφ Αλ Μπελίκι από το Βέλγιο ως τον δράστη.

#BREAKING: ISIS has claimed the attack in France and names the attacker

as Abu Yusuf Al-Beljki from Belguim. pic.twitter.com/ZZ1FI11Ehd

— BreakingNews Alerts (@BNAlertsHQ) 20 Απριλίου 2017

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ακόμα ένας τραυματίστηκε σε μια ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο κεντρικό Παρίσι, σε μια πιθανότατα «τρομοκρατική ενέργεια», όπως ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες της επίθεσης είναι δύο, εκ των οποίων ο ένας
σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας.

Η αστυνομία της Γαλλίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο δράστη. Η πηγή πρόσθεσε ότι ο δεύτερος ύποπτος έφτασε στη Γαλλία μέσω τρένου από το Βέλγιο.

Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή, ενώ κάνουν έρευνες στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε στο Ανατολικό Παρίσι.

Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν έρευνα που αντιμετωπίζει την επίθεση ως τρομοκρατική.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφερε πως είδε ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από το κεντρικό Παρίσι, σε μια κατά τα φαινόμενα επιχείρηση της αστυνομίας.

Ο Ολάντ δεσμεύθηκε για αύξηση των μέτρων ασφαλείας για ομαλή διεξαγωγή των εκλογών ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε τους συνυποψηφίους τους να ματαιώσουν όλες τις προεκλογικές καμπάνιες για αύριο Παρασκευή. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ολάντ, ο οποίος έκανε έκληση να σταματήσει η προεκλογική εκστρατεία: Προτεραιότητα η μάχη κατά του ισλαμικού απολυταρχισμού, δήλωσε.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ολάντ δήλωσε πως όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι υποψήφιοι της γαλλικής προεκλογικής κούρσας, διασταύρωναν της «ξίφη» τους σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

CNN: Two of France’s presidential hopefuls have just tweeted about the shooting in Paris https://t.co/FXr5VCTaCa pic.twitter.com/rSfYOTbvzk

— RafaelAngel0812 (@rafaelangel0812) April 20, 2017

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση έγινε τρεις ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, έστειλε συλλυπητήρια εκ μέρους των ΗΠΑ προς τη Γαλλία, ενώ παράλληλα τόνισε πως η επίθεση «μοιάζει με τρομοκρατική».

Παρά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ότι πιθανότατα πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια», τρεις πηγές της αστυνομίας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν μια απόπειρα ένοπλης ληστείας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς ένα αστυνομικό βαν.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα