Αγώνας δρόμου έως το Eurogroup της Παρασκευής για να κλείσουν οι εκκρεμότητες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup στις αρχές ΜαΐουΣυνεχίζονται οι συζητήσεις για να κλείσουν οι «αστερίσκοι»

Συνεχίζεται ο «πυρετός» των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων των Θεσμών για να κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες της τεχνικής συμφωνίας έως την Παρασκευή οπότε και συνεδριάζει το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι επαρκεί ο χρόνος για να φτάσουμε σε μία συμβιβαστική πρώτη λύση

παρά τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και εμπροσθοβαρή εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων.

Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν επίσης ότι το Eurogroup είναι διατεθειμένο να συζητήσει για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα χρέους που θέτει μετεπιτάσεως η κυβέρνηση , ακόμα και σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, πριν από τις 22 Μαΐου, που είναι το επόμενο ορόσημο, εάν το ελληνικό κοινοβούλιο έχει ψηφιστεί τα μέτρα.

Τουσκ – Σταϊνμάιερ στην Αθήνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, την Παρασκευή, θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ για επαφές με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τοv πρωθυπουργό.

Εξελίξεις μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα