Πρώτος ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς στη Σικελία στο 80% των καταμετρημένων ψήφων

Επιβεβαιώνεται η νίκη του υποψήφιου περιφερειάρχη της κεντροδεξιάς στην Σικελία. Πρώτο κόμμα στο περιφερειακό συμβούλιο είναι όμως τα Πέντε Αστέρια

Με καταμετρημένο το 80% των ψήφων, ο Νέλο Μουσουμέτσι, υποψήφιος περιφερειάρχης της κεντροδεξιάς στην Σικελία, συγκεντρώνει ποσοστό 39,6%, και ο κύριος αντίπαλός του, ο υποψήφιος των Πέντε Αστέρων, Τζανκάρλο Καντσελέρι ακολουθεί με ποσοστό 34,8%.

Την ίδια ώρα, ο κεντροαριστερός Φαμπρίτσιο Μίκαρι, δεν ξεπερνά το 18,5% και ο Κλαούντιο Φάβα, υποψήφιος της αριστεράς, λαμβάνει το 6,2% των ψήφων.

Το ψηφοδέλτιο

των Πέντε Αστέρων, όμως, σε ότι αφορά την σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου, έλαβε τις περισσότερες ψήφους, με ποσοστό 28%. Ακολουθεί, με μεγάλη διαφορά, η κεντροδεξιά Φόρτσα Ιτάλια, με το 13%, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με το 11% και η Λέγκα με τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, που εξασφαλίζουν το 9%.

Έτσι, σύμφωνα με τα μέχρι τα μέχρι τώρα στοιχεία, για να μπορέσει να κυβερνήσει, ο κεντροδεξιός, Νέλο Μουσουμέτσι, θα πρέπει να συμμαχήσει και με δυνάμεις που δεν στήριξαν την υποψηφιότητά του.

«Όπως είχα ζητήσει και εγώ, η Σικελία διάλεξε την οδό της αλλαγής. Μιας πραγματικής, σοβαρής και εποικοδομητικής αλλαγής, η οποία να βασίζεται στην ικανότητα, στην εντιμότητα και στην πείρα. Χάρη σε εμάς το νησί αυτό δεν έπεσε στα χέρια των Πέντε Αστέρων, που δεν έχουν εργασθεί ποτέ τους», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα