Κοντονής: Έρχονται αλλαγές που θα καταστήσουν ανενεργούς τους αποσυμφορητικούς νόμους

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, επανέλαβε πως μετά την ψήφιση των αλλαγών στον Σωφρονιστικό και Ποινικό Κώδικα, δεν θα χρειάζονται νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Δείτε επίσης: Παρασκευόπουλος: Ο αποσυμφορητικός νόμος έχει έκτακτο χαρακτήρα (video)

“Θα επέλθει εκλογίκευση στις ποινές δικαστηρίων ώστε να μην χρειάζεται η Βουλή να ψηφίζει και η κυβέρνηση να εισηγείται αποσυμφορητικούς νόμους και να επεμβαίνει στις αποφάσεις δικαστηρίων” εξήγησε ο κ. Κοντονής, στο πλαίσιο

σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Δ. Κυριαζίδη. Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε μια κατάσταση για την οποία η χώρα ελέγχθηκε πολλαπλώς και επιβλήθηκαν πρόστιμα, έτσι εκτιμήσαμε ότι αντί να πληρώνουμε πρόστιμα και να γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται στην καλύτερη λειτουργία σωφρονιστικού συστήματος.

Δείτε επίσης: Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της Αντιπολίτευσης για να πει πως την πατρότητα των νόμων αποσυμφόρησης των φυλακών δεν την έχει η σημερινή κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία – όπως ανέφερε – ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ “λάμβανε ορθώς τα μέτρα αυτά” παρά την επανεμπλοκή κρατούμενων σε παρανομίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα