Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά τα μέτρα για το χρέος, διαμηνύει το Βερολίνο

Στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων εστίασε η γερμανίδα αξιωματούχοςΣυνάντηση Μέρκελ- Λαγκάρντ σήμεραΟ Σόιμπλε προσπάθησε να υποβαθμίσει τις διαφορές Γερμανίας- ΔΝΤ

«Πρώτα θα πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουμε συμφωνήσει και ύστερα θα εξετάσουμε τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα,

στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων εστίασε η γερμανίδα αξιωματούχος κάνοντας ειδική μνεία στην υλοποίηση των μέτρων ως προς τη συνταξιοδοτική δαπάνη και το φορολογικό σύστημα.

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο «μενού» της συνάντησης Μέρκελ – Λαγκάρντ

Στο Βερολίνο πηγαίνει σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να έχει συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Στη συνάντηση «θα κυριαρχήσει το θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» ενώ θα αναζητηθεί η χρυσή τομή καθώς το Βερολίνο έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, το οποίο ωστόσο επιδιώκει πρωτοβουλίες για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Τέλος, σε δηλώσεις του στην Deutsche Welle, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπάθησε να υποβαθμίσει τις διαφορές Γερμανίας- ΔΝΤ επαναλαμβάνοντας ότι «το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει μόνο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που αποτελεί μέρος του».

Keywords
Τυχαία Θέματα